В Україні стабілізується показник госпіталізацій ковідних пацієнтів

зел
фото: прес-служба Президента України

Попри те, що тенденція до збільшення кількості хворих на COVID-19 зберігається, показник госпіталізацій дещо стабільзується. 

Попри те, що тенденція до збільшення кількості хворих на COVID-19 зберігається, показник госпіталізацій дещо стабільзується.

Ситуацію з поширенням коронавірусу в Україні, перебіг вакцинації, забезпечення лікарень киснем та підтримку бізнесу в умовах «червоного» рівня епідемічної небезпеки обговорили на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Як доповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, тенденція до збільшення кількості хворих на COVID-19 зберігається: минулого тижня на піку захворюваності було виявлено 27,3 тис. нових випадків за добу, а загальна кількість нових хворих зберігається два тижні поспіль на рівні 152 тис. осіб. Однак, за словами очільника уряду, можна говорити про деяку стабілізацію за показником госпіталізацій: 34,5 тис. минулого тижня та 34,3 тис. – тижнем раніше.

Нині 17 областей України перебувають у «червоній» зоні епідемічної небезпеки. У Херсонській області динаміка дещо покращується, що може дати змогу регіону одним із перших вийти з «червоної» зони.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко доповів Президентові про перебіг щеплення населення. За його словами, загалом в Україні вже вакциновано 11,5 млн громадян. Він також зазначив, що цього тижня медики отримають надбавку у 300% за роботу з хворими на COVID-19.

Міністр охорони здоров’я вкотре наголосив на важливості вакцинації, адже серед госпіталізованих з COVID-19 понад 95% не щеплені проти коронавірусу. Нині Україна переживає пік пандемії, який багато країн уже пройшли, і цим обумовлені високі показники смертності серед хворих на коронавірус.

Володимир Зеленський наголосив на необхідності підтримки бізнесу, що працює у «червоних» зонах. Міністерство економіки України готує відповідний законопроект, і найближчим часом він буде поданий до Верховної Ради.

Правоохоронні органи продовжують боротьбу з фальсифікацією ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію. Нині в Україні працює 1400 мобільних груп Національної поліції, які здійснюють перевірку наявності цих документів у закладах, які масово відвідують громадяни: торговельно-розважальних центрах, кафе, ресторанах і громадському транспорті. Всі факти порушень фіксуються та мають відповідні юридичні наслідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: