Вийшли на плато: медики сподіваються, що Львівщина досягла піку захворюваності на коронавірус

IMG_4557
ілюстративна світлина, взята з архіву редакції.

Кількість хворих на коронавірус на Львівщині не зменшується. Вчора в реанімаціях було 248 осіб, до ШВЛ підключені 112. 

Кількість хворих на коронавірус на Львівщині не зменшується. Вчора в реанімаціях було 248 осіб, до ШВЛ підключені 112.

Про це під час брифінгу розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині Олег Когут.

За його словами, в області продовжують виявляти рекордно велику кількість нових хворих.

«Хвалитися тим, що в нас зменшується кількість тих, хто захворів, на жаль, не доводиться. Якщо аналізувати показники захворюваності останнього тижня, то, ймовірно, Львівщина вийшла на пік. Традиційно на вихідних було менше нових випадків, але зараз знову маємо зростання. За вчорашній день ми маємо 1352 випадки захворювання. Можливо, за тиждень-два ми побачимо зниження рівня захворюваності», – розповів Олег Когут.

Наразі у стаціонарах області перебувають 3366 хворих на коронавірус.

«Лише за останню добу госпіталізували 345 пацієнтів. Якщо брати разом з амбулатороними хворими, то загалом ми маємо майже 5 тисяч хворих. На жаль, багато хворих переносять хворобу дуже важко і потрапляють до реанімацій. Вчора в реанімаціяї було 248 осіб, а добу перед тим – трохи більше 200. Це свідчить про те, що швидко розвивається захворювання, майже кожен десятий потрапляє у реанімацію. З них частина підключена до ШВЛ. Вчора таких пацієнтів було 112», – пояснив Олег Когут.

Щодо вакцинації, то її темпи в області і надалі залишаються недостатніми.

«Загалом, станом на вчора в області вакциновано мільйон 244 тисячі 137 осіб, але ця цифра включає вакцинованих як двома дозами, так і однією. На жаль, кількість вакцинованих двома дозами далеко не та, яку б хотілося бачити. Неповних 38% дорослого населення області вакциновані однією дозою і близько 25% – двома. Є велика розбіжність між кількістю вакцинованих однією і двома дозами. Це пов’язано з тим, що були запроваджені обмежувальні заходи на багатьох об’єктах, і це спонукало людей вакцинуватися, не багато з них свідомо це робило. На жаль, як показує статистика, близько 45% дорослого населення не має бажання вакцинуватися», - розповів Олег Когут.

Зокрема, незадовільними є темпи вакцинації серед освітян. Так, станом на 9 листопада хоча б одне щеплення від коронавірусу отримали 77% освітян, а два – 55%.

«Незважаючи на обмежувальні заходи, показник вакцинації освітян досить низький. На початку навчального року була висока активність освітян. На жаль, сьогодні такої активності вакцинації немає. Хоча ми маємо всі можливості для того, аби щепити велику кількість людей», – розповів Олег Когут.

Так, планується, що сьогодні і завтра область отримає значну кількість вакцини Moderna.

«Це близько 210 тисяч доз. Вона буде розподілена так, щоби вистачило і на першу, і на другу дози. Вакцина буде надходити етапами. Спочатку надійде трохи більше 50 тисяч доз, а далі в міру використання, приблизно кожні два тижні будуть нові надходження.  Також область днями отримає вакцину Coronavac. Також є ще 30 тисяч доз вакцини Astra Zeneca, термін придатності якої – до кінця листопада. Це дає можливість мати на пунктах щеплення повний асортимент вакцин», – розповів Олег Когут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: