Як в Україні змінилися ціни у жовтні

ціни на продукти
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Інфляція у жовтні пішла донизу після семи місяців зростання поспіль і становить 10,9% у річному вимірі, найбільше зросли ціни на овочі, хліб та газ.

Про це відомо з даних Держстату, пише Економічна правда.

У порівнянні з вереснем 2021 року, у жовтні інфляція становила 0,9%. Від початку року ціни зросли на 8,5%. Базова інфляція за місяць становила 1%, а за січень-жовтень – 6,6%.

У жовтні проти вересня серед усіх категорій найбільше подорожчали овочі – на 10,6%. Загалом продукти харчування подорожчали на 1,1%, а олія, цукор та фрукти продовжили падати у ціні.

У вересні алкоголь і тютюн подорожчав на 0,6%, одяг та взуття – на 1,2%, зв'язок «зріс» на 1,7%, а охорона здоров’я – на 1%.

Натомість низка категорій показали спадання. Наприклад, житлово-комунальні послуги подешевшали на 0,9%, що зумовлено падінням цін на електроенергію. Ціни на електроенергію у жовтні були знижені урядом до рівня 1,44 грн за КВт за умови споживання до 250 КВт-год на місяць.

На 3,2% зросли ціни на природний газ, які внаслідок держрегулювання також не залежали напряму від європейських. Послуги залізничного транспорту для пасажирів стали дешевше на 4,3%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: