Десятки мігрантів прорвались із Білорусі у Польщу

FDyV4YBXMAUjbEm
Фото: Поліція Польщі

Дві групи із декількох десятків мігрантів ввечері 9 листопада прорвали паркани на кордоні та потрапили до Польщі з Білорусі.

Сьогодні усіх затримала поліція та посилила охорону кордону.

Про це пише Громадське, посилаючись на Polskie Radio Białystok.

Мігранти прорвали огорожі в околицях Кринки і Біловежі Підляського воєводства. Речниця підрозділу прикордонної охорони Підляшшя Катажина Зданович повідомила, що в обох випадках люди проривались через паркани силою.

«Одна з більших груп намагалася перетнути кордон біля Біловежі. Вони мали різне обладнання та інструмента. Деяким вдалося перетнути кордон, їх затримали», — розповіла вона.

І додала, що цих людей зобов'язали покинути Польщу та відвезли їх до кордону. Польська поліція опублікувала знімок затриманих.

На сторінці у Twitter Польська поліція зазначила, що огорожі на кордоні відновили й правоохоронці продовжують патрулювати територію.

Останні дні на білорусько-польському кордоні спостерігається загострення. Зокрема мігранти вже розбили на кордоні табір. Уранці 8 листопада біля прикордонного пункту пропуску «Брузги-Кузня» на білорусько-польському кордоні зібралися сотні мігрантів із сумками й дітьми. За даними ЗМІ, це біженці з Іраку та Сирії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: