У Львові частково відновлять очне навчання у школах

карантин3
ілюстративне фото, з архіву редакції.

З понеділка у львівських школах буде відновлено очне навчання для учнів 1-4 класів.

Так сьогодні, 10 листопада, вирішила міська комісія з ТЕБ і НС, передає ІА Дивись.info.

Як розповів під час брифінгу в.о. директора департаменту гуманітарної політики міськради Євген Бойко, навчання буде відновлено в усіх школах.

Водночас вчителі, які не матимуть сертифікатів про повний курс вакцинації або негативного ПЛР-тесту, не будуть допушені до роботи.

«Сьогодні на комісії були враховані і побажання директорів навчальних закладів і також динаміка, яку ми спостерігали за останній тиждень серед школярів. Якщо в жовтні ми мали кожного дня по 29-28 підтверджених випадків захворювання серед дітей, то за останній тиждень ми спостерігаємо значне зниження – таких захворювань є близько 9-10. І це дає нам змогу відновити очне навчання для школярів 1-4 класів. Навчання можливе у школах виключно за 100% вакцинації працівників закладу освіти та за наявності ПЛР-тесту», - розповів Євген Бойко.

За його словами, рівень вакцинації серед працівників закладів освіти є достатньо високим — 98%.

«Відповідно до постанови уряду, з понеділка було відсторонено близько 320 педагогів, і це теж впливає на мотивацію працівників вакцинуватися. Цей тиждень ми організовуємо всі можливі способи, щоб ті працівники вакцинувалися, і розуміємо, що з понеділка це буде ще інший показник вакцинації серед працівників освіти. В закладах освіти з понеділка будуть працювати виключно ті педагоги, які будуть мати 100% вакцинації чи ПЛР-тест», - наголосив він.

Він додав, що у п’ятницю міська комісія з ТНБ і НС розгляне можливість відновлення навчання для решти школярів.

«Щодо старшої школи, то ми продовжуємо надалі спостерігати за динамікою захворювань серед дітей в наших школах. В п’ятницю буде засідати міська комісія ТЕБ і НС ще раз і будемо розглядати показники і приймати наступні рішення», - розповів Євген Бойко.

Водночас, динаміка захворюваності в місті залишається високою.

«В лікарнях міста перебуває близько тисячі людей, близько 100 людей є в реанімаційних відділеннях. За останню добу померло 11 людей, поступило 87 і виписано — 86. Тому міська комісія сьогодні вирішила продовжити карантин у Львові з понеділка до 29 листопада – фактично на два тижні. Ті всі обмеження залишаються незмінними, є лише одне виключення, яке стосується освіти», - каже Євген Бойко.

Тим часом медики вкотре закликають мешканців не забувати про заходи безпеки.

«Я хочу звернути увагу на дотриманні заходів захисту, носінні масок та дотриманні соціальної дистанції. Не можна про це забувати. Також звертайте увагу на необхідність самоізоляції, якщо у вас або у ваших дітей виникають перші симптоми захворювання. Це дуже важливо, тому що вірус може виділятись у людини, яка ще не має симптомів, за 2 дні. Якщо ви були в контакті із хворою людиною, і ви про це знаєте, то залишайтеся вдома. Якщо у вас є перші ознаки – звертайтесь до сімейного лікаря. Діти часто переносять захворювання з легшим перебігом або безсимптомно, таким чином приносячи хворобу додому або в школу до вчителів та однолітків. За перших ознак, навіть нежитю, просимо батьків бути уважними та звертатись до лікарів за допомогою та консультацією», - наголосила медична директорка з лікувальної роботи 5-ї міської лікарні Юлія Василишин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: