Виставку про українських жінок-вчених презентували в США

арт
фото: Суспільне

Виставка розповідає про дванадцять видатних вітчизняних жінок-вчених та надихає дівчат обирати шлях науковиць.

Про це пише Суспільне.

Художньо-просвітницьку виставку «Наука — це вона» презентували 4 листопада у Генеральному консульстві України в Сан-Франциско. Мета проєкту — виправити несправедливе применшення внеску жінок у розвиток світової науки та заохотити дівчат ставати вченими, надаючи успішні приклади для наслідування.

Так, дванадцятьма героїнями виставки стали біологині, математикині, фізикині та вчені інших галузей науки. Основа виставки — колекція стилізованих портретів науковиць. Їх створили провідні українські ілюстратори, серед яких Сергій Майдуков, автор ілюстрацій для LA Times, New York Times, Wall Street Journal та інших американських видань.

Особливістю виставки стали підписи для картин. Це есе про кожну героїню виставки, які перемогли у всеукраїнському конкурсі серед дівчат віком від 14 до 21 року.

Відкриття виставки відбулося в рамках урочистого прийому з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Проєкт «Наука — це вона» реалізується благодійною освітньою ініціативою STEM is FEM за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) та ООН Жінки в Україні в рамках глобальної кампанії ООН «Покоління Рівності».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: