Що відбулось із вартістю оренди житла в Україні у жовтні

55_main
Фото з відкритих джерел

За підсумками жовтня, ціни на оренду житла залишаються стабільними.

Про це ІА Дивись.info розповіли в Асоціації фахівців з нерухомості України.

Там кажуть, що в жовтні нинішнього року вартість оренди житла в Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі та Львові залишаються стабільними. Проте в минулому місяці, у вересні, залежно від локації, площі, технічного стану квартири вартість 25-30% винайманих об'єктів зросла в середньому на 2-3%.

Президент Асоціації Юрій Піта вважає, що у жовтні відбулося максимальне насичення попиту та сформувалися ціни на найближчі 4-5 місяців. Однак, за його словами, на час опалювального сезону в 20-25% орендованих квартир можливе зниження орендної плати в межах 10%.

«Зниження вартості оренди цілком залежатиме від початкового розміру орендної плати, тривалості оренди (термін, на який винаймана та чи інша квартира), площі, розташування, дати зведення будинку та вартості комунальних послуг. Проте в загальному ринковому вимірі таке зменшення цін варто вважати ситуативним, а не тенденційним», - пояснює він.

За прогнозами АФНУ, ситуація в сегменті оренди житла залишатиметься стабільною до березня-квітня 2022 року.

«За сприятливих економічних та пандемічних умов збільшення попиту на оренду житла можливе не раніше березня наступного року. До того часу будь-які суттєві цінові зрушення є малоймовірними», - говорить Юрій Піта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: