Вбитого у Чехії самбірчанина ховатимуть на батьківщині

ратов
фото: фейсбук дружини Павла Ратова

У чеській лікарні нещодавно помер український заробітчанин зі Стрия, якого ще 11 жовтня у Празі вдарив охоронець нічного клубу.

Про це пише BBC.

Майже місяць чеські медики боролися за життя чоловіка, однак до тями українець так і не прийшов.

Дружина загиблого Павла Ратова Світлана, яка терміново виїхала до Чехії, розповіла, що зараз залучає усі свої сили, аби зібрати необхідні 1800 євро для перевезення тіла чоловіка на батьківщину – у м.Стрий, що на Львівщині.

Павло був заробітчанином, прачював будівельником. 11 жовтня чоловік з приятелем відпочивали в одному з чеських клубів, де охоронець наніс Павлу удар у голову. До тями він так і не прийшов.

Посол України у Чехії, Євген Перебийніс, каже, що про інцидент, який трапився ще у жовтні, дізналися запізно. Від тамтешньої поліції повідомлень вчасно не отримали, а дружина та брат загиблого Павла Ратова до них звернулися лише цього тижня. Після цього дипломати одразу ж включились в роботу.

Тим часом зібрати гроші на транспортування тіла Павла Ратова допомагають друзі та рідні. У Чехії Світлана перебуває вже три тижні: організовує перевезення тіла, оформлює документи та паралельно проводить власне розслідування смерті Павла. Охоронця, який вбив її чоловіка досі не затримали.

Якщо тіло загиблого українця вдасться перевезти, поховають Павла Ратова вже цієї суботи, 13 листопада, на міському кладовищі в Стрию.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: