Франція залишила свої кордони відкритими для українців

франція
ілюстративне фото

Кордони Франції залишаються відкритими для українців після того, як ЄС вилучив Україну з переліку безпечних країн для подорожей.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Франція прийняла рішення залишити кордони відкритими для українців, які пройшли повний курс вакцинації», — зазначив він.

Подорожі до Франції можливі за умови повної вакцинації препаратами, визнаними Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволеними для використання на території Франції: Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Janssen/Johnson & Johnson.

Водночас вакцинація вважається повною, якщо минуло 28 днів з моменту вакцинації вакциною Janssen і 7 днів з часу другої дози у разі вакцинації іншими вакцинами — Pfizer, Moderna, AstraZeeca/Vaxzevria/Covishield.

Також в’їзд на територію Франції можливий за наявності ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 72 години, або тесту на антиген, зробленого не раніше ніж за 48 годин до в’їзду. Крім того, потрібно зробити тест на антиген в аеропорту Франції після прибуття і пройти 10-денну самоізоляцію.

Зазначені умови в’їзду стосуються як дорослих, так і дітей (віком від 12 років).

Нагадаємо, Рада ЄС вилучила Україну з «зеленого списку» для подорожей у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації.

Рішення про вилучення нашої країни зі списку автоматично не означає зміни правил перетину кордону. Фінальні рішення про правила перетину кордонів приймає кожна окрема країна ЄС.

Повний список країн ЄС, які вже оголосили, що закриватимуть кордони для українців: Франція, Ірландія, Швеція, Австрія, Данія, Естонія, Кіпр, Нідерланди, Хорватія, Чехія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: