Глави МЗС України, Франції і Німеччини спробують активізувати «нормандський формат»

norm
фото з відкритих джерел

Також у Брюсселі Кулеба візьме участь у засіданні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС та країн-учасниць Східного партнерства.

Міністри закордонних справ України, Франції і Німеччини спробують 15 листопада у Брюсселі активізувати формат переговорів «нормандської четвірки», до якої також входить РФ.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

«Міністр закордонних справ України також проведе у Брюсселі окрему зустріч із міністрами закордонних справ Німеччини та Франції, аби скоординувати кроки задля активізації роботи «нормандського формату» та просування політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту», - йдеться у заяві.

Також у Брюсселі Кулеба візьме участь у засіданні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС та країн-учасниць Східного партнерства та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Під час візиту глава МЗС України проведе переговори із керівництвом НАТО, ключовою темою яких стануть практичні кроки підтримки України на тлі ситуації вздовж українського кордону, в зоні збройного конфлікту на Донбасі, тимчасово окупованому Криму та в Придністровському регіоні Республіки Молдова.

Російська Федерація надіслала Франції, Німеччині та Україні пропозиції до заключного документа можливої зустрічі глав зовнішньополітичних відомств чотирьох країн у «нормандському форматі». При цьому російський міністр закордонних справ Сергій Лавров уникає цієї зустрічі.

Зустріч у «нормандському форматі»

12 жовтня у Франції повідомили про проведення в найближчі тижні зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» (України, Росії, Франції та Німеччини).

Ця заява з'явилася після того, як президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, а потім - з президентом Росії Володимиром Путіним.

Пізніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що зустрічі міністрів у «нормандському форматі» найближчим часом не буде, а Україна нібито «спотворює факти».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: