На Львівщині судитимуть двох чоловіків з підробку covid-сертифікатів

e052729fded9cefb8c4a35ccddec42a8

На Львівщині судитимуть двох мешканців Волинської та Рівненської областей за використання підроблених сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

Також, як повідомляють у пресслужбі поліції Львівщини, за два останні дні поліцейські Львівщини відкрили ще чотири кримінальні провадження за фактом підробки та використання підроблених свідоцтв, а також повідомили про підозру у пособництві у виготовленні сертифікатів мешканці Івано-Франківській області.

Так, 10 листопада до поліції надійшло повідомлення від прикордонників про те, що на пункті пропуску «Шегині-Медика» під час паспортного контролю 29-річний житель Волинської області пред’явив міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби «COVID – 19» з ознаками підроблення.

11 листопада на цьому ж пункті пропуску підроблені свідоцтва виявлено у мешканців Хмельницької області віком 21 та 44 роки. Як встановили правоохоронці, усі чоловіки самостійно роздрукували свідоцтва із своїми даними, щоб використати їх під час виїзду на роботу до Польщі чи повернення додому.

Цього ж дня на пункті пропуску «Краківець-Корчова» 29-річний мешканець Вінницької області під час проходження паспортного контролю пред’явив міжнародне підроблене свідоцтво про вакцинацію.

Усі підроблені свідоцтва вилучені. За усіма фактами слідчі відкрили кримінальні провадження. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - обмеження волі на строк до двох років. Досудові розслідування тривають.

Крім того, співробітники Яворівського районного відділу поліції повідомили про підозри 34-річному мешканцю Волинської області та 34-річному жителю міста Рівне, які пред’явили підроблені свідоцтва про вакцинацію під час перетину кордону. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що обидва підозрювані заздалегідь придбали у невідомої осіб підроблені сертифікати, маючи намір перетнути державний кордон України без подальшого перебування на самоізоляції.

Обом фігурантам повідомлено про підозри у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.5 ст. 27 -  ч.1 ат.358 (Пособництво у підробленні документів, печаток, штампів та бланків) та ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.  Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років. Досудові розслідування завершені. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Крім того, слідчі повідомили про підозру 45-річній мешканці Івано-Франківської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 чт.27 – ч.3 ст.358 (Пособництво у підробленні документів, печаток, штампів та бланків, вчинене за попередньою змовою осіб) та ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що від початку року поліцейські Львівщини відкрили 122 кримінальні  провадження  за фактом підробки свідоцтв про вакцинацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: