Топ-9 фільмів про ігри на виживання

R
Фільм: Пила.

Популярність серіалу «Гра в кальмара» вкотре довела любов глядачів до фільмів про жорстокі ігри на виживання.

ІА Дивись.info підготувала підбірку таких стрічок.

«Пила: Гра на виживання» 

Незнайомі між собою Адам Фолкнер-Стенгайт і Лоуренс Гордон прокидаються на протилежних боках брудної ванної кімнати, прикуті ланцюгом на кісточках до труб. Між ними лежить труп невідомої людини, в руках якої магнітофон і пістолет. Кожен знаходить у себе в задній кишені аудіокасету. Їх вони прослуховують на цьому пристрої. Лякаючий голос на записі повідомляє їм, що один повинен убити іншого до призначеного часу, а інакше його близькі будуть вбиті. Після спроб знайти вихід із ситуації без жертв, вони розуміють, що доведеться виконати умови моторошної гри садиста на ім'я Пила.

Кадр з фільму.

«Гра» (1997)

Ніколас Ван Ортон — успішний бізнесмен, який звик контролювати все в своєму житті, сприймаючи будь-які зміни холоднокровно. Ніколасу скоро виповнюється 48 років, і він втомився від життя. Колись його батько наклав на себе руки саме в цьому віці. Брат Ніколаса запрошує його в ресторан і підносить йому несподіваний подарунок — сертифікат на так звану «Гру», яка повинна перевернути світосприйняття бізнесмена, судячи за переконаннями його друзів. Бажаючи знову відчути гостроту життя, Ніколас погоджується взяти участь в незрозумілому квесті, але незабаром розуміє, що гра найменше схожа на гру, і на кону знаходиться його власне життя.

Кадр з фільму.

«Гра в хованки»

Чарівна Грейс виходить заміж за юнака з заможної родини – Даніеля де Домаса. Його родичі свято бережуть традиції, що складалися століттями. У день весілля зазвичай влаштовують гру в хованки, під час якої усім сімейством шукають наречену. Звучить доволі мило, та лише на перший погляд. Грейс заінтригована і вона зовсім не проти пограти в хованки, які здаються їй досить простий грою — потрібно лише добре сховатися і протриматися до сходу сонця. Однак все не зовсім так, адже якщо героїню знайдуть до світанку, то доля її буде сумною.

Кадр з фільму.

«Куб»

П'ятеро героїв виявляють себе всередині дивного куба без вікон і дверей. Незабаром вони розуміють, що знаходяться в гігантському лабіринті пов'язаних кубічних кімнат без їжі і води, а це значить, що їм необхідно вибратися звідти якомога швидше. Але зробити це не так просто, як здається — сусідні кімнати приховують у собі різні хитромудрі і смертельні пастки. Героям доведеться шукати вихід, долаючи свій страх і ризикуючи життям при кожному пересуванні.

Кадр з фільму.

«Екзамен»

Загадкова, потужна корпорація. Вісім талановитих претендентів, одне вакантне місце. Вони повинні грати за правилами, відповідати на всі запитання. Напруга буде рости. І головне питання в тому: наскільки далеко кожен з них готовий зайти, щоб отримати це місце?

Кадр з фільму.

«Західна ферма»

Четверо математиків не підозрювали про існування один одного, поки таємничий незнайомець не зібрав їх разом для вирішення однієї важкої головоломки. Господар покинутого будинку назвався Ферма, а своїм гостям дав імена найвідоміших в історії математиків. Їм належить провести два дні в чотирьох стінах, які несподівано почнуть повільно зрушуватися, загрожуючи смертю тим, хто не зуміє розгадати таємницю і назвати ім’я вбивці.

Кадр з фільму.

«Нерв»

Ві – звичайна учениця старших класів, якій хочеться екстриму і розваг. Вона приймає рішення зіграти в онлайн-гру під назвою «Нерв», сюжет якої чимось схожий із знаменитою «Правда або Дія». Однак є значна різниця: в «Нерві» є лише «дія». Перший квест, який випав дівчині — поцілувати незнайомця. Ві насилу його виконує, і з'ясовує, що «незнайомець» на ім'я Єн теж грає в «Нерв». Глядачі гри приймають рішення, що тепер вони повинні виконувати завдання спільно, проте незабаром гра стає дедалі складнішою і по-справжньому загрожує життю молодих людей.

Кадр з фільму.

«13 гріхів»

Елліот Бріндлі — співробітник служби соціального забезпечення. Його невміння вести власні справи призводить до того, що він винний всім навколо. Щоби вибратися з цієї неприємної ситуації, він погоджується на вельми авантюрний крок — взяти участь у популярному реаліті-шоу. За умовами проєкту, йому потрібно виконати всього 13 завдань. Після виконання кожного з них на рахунок Елліота буде надходити кругла сума. Елліот погоджується на участь, навіть не підозрюючи, що на нього чекає попереду.

Кадр з фільму.

«Полювання» (2020)

Дванадцять незнайомих між собою людей опинилися незрозуміло де, зв'язані та із кляпами у ротах. Як вони сюди потрапили і для чого, вони не знають. Сяк-так звільнившись від пут, вони змогли знайти посилку – ящик, повний різної зброї. І з цього моменту почалося суцільне пекло – хтось влаштував на цих людей полювання. Давно ходили чутки, що багатії викрадають якихось одинаків, щоби розважитися полюванням на них. Група «жертв» майже впевнена, що вибрали їх невипадково, потрібно знайти цей взаємозв'язок і дати відсіч мисливцям. Цього разу дичина буде відбиватися, та ще й дуже боляче.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: