У Львові на вул. Зеленій та вул. Перфецького проведуть першочергові протиаварійні роботи

dsc5389-7d419552
Фото: ЛМР

Таке рішення сьогодні, 13 листопада, прийняла міська комісія з надзвичайних ситуацій.

Йдеться, зокрема, про виведення з аварійного стану житлового будинку на вул. Зеленій, 43 та підпірної стінки на вулиці Перфецького, 19, повідомили у ЛМР.

Як прокоментував голова Личаківської районної адміністрації Орест Тимчишин, перший об’єкт – це 2-поверховий будинок на вул. Зеленій, збудований у 1909 році. «Будівля має суттєві тріщини по фасаду, є періодичне просідання тротуару, що свідчить про невимивання ґрунту з-під підошви фундаментів. Тож маємо потребу провести невідкладні аварійно-відновлювальні роботи», – зазначив він.

Районна адміністрація, за рішенням комісії, повинна організувати щоденний нагляд за технічним станом конструкційних елементів будинку. Згідно з розробленою проєктно-кошторисною документацією, попередньо йдеться про 1,5 млн грн для проведення необхідних протиаварійних робіт.

Другий об’єкт – це підпірна стінка на вул. Перфецького, 19. Як доповів директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець, її окремі конструкційні елементи є аварійними. «Тут знаходиться інженерний об’єкт – підпірна стінка, розміщена на землях міста. Провели обстеження спільно з відповідним проєктантом і встановили, що її конструкційні елементи непридатні для використання, а окремі і зовсім є аварійними. Ситуацію ускладнює те, що над підпірною стінкою розміщений газопровід середнього тиску, який, фактично, є основним джерелом для живлення Галицького, Залізничного та Франківського районів. Тому є необхідність провести першочергові протиаварійні роботи», – зазначив посадовець. Згідно з проєктно-кошторисними розрахунками, такі роботи обійдуться місту в орієнтовно 759 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: