На Львівщині сталися понад пів тисячі ДТП за участю пішоходів

1155
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

За 10 місяців цього року на території Львівської області зареєстрували 510 ДТП за участю пішоходів.

З них 481 аварія з постраждалими, в яких травмувалося 449 осіб і загинуло 64 людини, повідомляє патрульна поліція Львівської області на своїй сторінці у Фейсбук.

Більшість ДТП сталися з вини водіїв, які порушили правила проїзду пішохідних переходів.

У патрульній поліції зауважують, що водії та пасажири, що перебувають в автомобілях, мають пасивний захист на відміну від громадян, що перетинають проїжджу частину пішки. Це суттєво збільшує ризики травмування пішоходів в разі дорожньо-транспортної пригоди.

Основні правила ПДР, які зобов'язані дотримуватися водіїи і пішоходи

  • Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.
  • На регульованих пішохідних переходах і перехрестях у разі сигналу світлофора чи регулювальника, що дозволяє рух транспортним засобам, водій повинен дати дорогу пішоходам, які закінчують перехід проїзної частини.
  • Проїжджаючи повз пішоходів, які не встигли закінчити перехід проїзної частини й вимушено перебувають на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, водії повинні дотримуватись безпечного інтервалу.
  • Якщо перед нерегульованим пішохідним переходом зменшує швидкість чи зупинився транспортний засіб, водії інших транспортних засобів, що рухаються по сусідніх смугах, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися і можуть продовжити (відновити) рух лише переконавшись, що на пішохідному переході немає пішоходів, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.
  • Забороняється в'їжджати на пішохідний перехід, якщо за ним утворився затор, який змусить водія зупинитися на цьому переході.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: