На Львівщині викрили злочинну групу, що виготовляла підроблені covid-сертифікати (фото)

257366610_6980146222025723_1112571902914367737_n
Фото з місці події, Нацполіція Львівщини

На Львівщині правоохоронці розкрили схему виготовлення та збуту підроблених сертифікатів про вакцинацію від СОVID-19. Трьом учасникам повідомлено про підозру в підробці документів.

Про це розповіли у пресслужбі місцевої Нацполіції.

Група осіб займалася підробкою та збутом свідоцтв про вакцинацію на території України та за кордоном. За даними правоохоронців, учасники групи мали чітко розподілені обов’язки – одні здійснювали пошук осіб, що бажають отримати свідоцтва про вакцинацію без фактичного щеплення, інші безпосередньо виготовляли сертифікати та надсилали їх замовникам.

12 листопада було проведено чотири санкціоновані обшуки у Львові та на території Львівської області за місцями проживання фігурантів та у транспортному засобі одного з них.

Під час обшуків виявили та вилучили кілька десятків сертифікатів про вакцинацію, печатки медичних установ та лікарів, комп’ютерну техніку, на якій здійснювалось виготовлення підроблених паспортів про вакцинацію, бланки медичної лабораторії з підписом та печаткою, банківську картку, на яку здійснювався переказ коштів за підроблені сертифікати, а також гроші, отримані злочинним шляхом, у сумі понад 7900 євро та 2300 доларів США.

Слідчі повідомили про підозру учасникам групи - 42-річному уродженцю Запоріжжя, який здійснював пошук замовників, 24-річній мешканці Львівської області, яка безпосередньо виготовляла підроблені сертифікати, та 33-річному львів’янину, який розсилав готові сертифікати поштою - у вчиненні кримінального правопорушення - підробка документів. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - позбавлення волі на строк до п’яти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: