Справа «вагнерівців»: ТСК не знайшла підтверджень витоку інформації

image
Фото з відкритих джерел.

Тимчасова слідча комісія Верховної ради у справі про ПВК «Вагнера» не знайшла підтверджень витоку інформації, що призвело до рішення відтермінувати проведення спецзаходу по затриманню «вагнерівців».

Про це 15 листопада повідомила глава ТСК, депутатка «Слуги народу» Мар'яна Безугла, пише Суспільне.

«Наявні дані дають змогу зробити опосередковані висновки, що відбулося відтермінування активного заходу з 25 липня на 30 липня 2020 року. ТСК не вдалося достеменно встановити, хто, на якому рівні в Україні прийняв рішення про відтермінування», – сказала вона.

За словами Безуглої, ТСК встановила «відсутність будь-якої документально оформленої вказівки про відтермінування з боку будь-якої посадової особи».

ТСК також не знайшла підтвердження того, що президент України давав особисті розпорядження керівництву розвідки відтермінувати захід по затриманню вагнерівців, а керівник ОП не має повноваження надавати розпорядження розвідці щодо відтермінування будь-якого розвідувального заходу.

За її словами, ТСК встановила, що правоохоронними органами та прокуратурою України було зроблено «все необхідне для екстрадиції найманців з Білорусі», але підготовка документів для екстрадиції розпочалася вже після їх затримання.

«Це призвело до втрати часу та могло негативно вплинути на екстрадицію в рамках міжнародного співробітництва для притягнення їх до відповідальності. ТСК констатує незадовільність роботи правоохоронних органів із розслідування кримінальних проваджень», – додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: