Уряд вніс зміни до умов надання житлових субсидій

субсидія3
Фото з відкритих джерел

Кабінет Міністрів вніс зміни до умов надання житлових субсидій найбільш незахищеним категоріям громадян.

Як передає Укрінформ, про це інформує Міністерство соціальної політики у Фейсбуці.

«З метою надання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг найбільш незахищеним категоріям громадян змінено окремі положення порядку надання житлових субсидій», - ідеться в повідомленні.

Зокрема зазначається, що для мешканців населених пунктів на лінії зіткнення, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України залишилися без тепло- або газопостачання та використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень, розмір субсидії в опалювальний сезон обчислюватиметься з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які передбачені для електроопалення.

У Мінсоцполітики інформують, що відповідні зміни спростять доступ до програми житлових субсидій громадян, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення, а сам розмір субсидії для них суттєво збільшиться, що забезпечить надання допомоги на оплату послуг, у тому числі електроенергії, у достатньому розмірі.

Для цього потрібен буде лише акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та підтвердження органу місцевого самоврядування про відсутність тепло- або газопостачання, пояснюють у відомстві.

Також набудуть право на отримання субсидії особи у таких випадках: якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше 5 років; якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря) та у разі придбання житла за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету.

Крім того, при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, які розташовані у селищах міського типу, а також ті, на які оформлено заповіт.

У Мінсоцполітики зазначають, що такі критерії переглянуто за результатами практичної реалізації чинного порядку надання житлової субсидії.

Також у відомстві звертають увагу, що громадянам, які звернуться за оформленням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку такого опалювального сезону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: