Уряд виділив 67,5 мільйонів для виявлення штаму «Дельта» в регіонах

Дельта
Фото з відкритих джерел.

Кабінет міністрів виділив 67,5 млн гривень для виявлення штаму коронавірусу «Дельта» регіональним центрам контролю і профілактики захворювань МОЗ.

Про це повідомляє  Міністерство охорони здоров'я.

Таке рішення прийняли під час позачергового засідання 15 листопада з метою виконання протокольного доручення засідання РНБО.

«Кошти будуть направлені на закупівлю 4 500 наборів тест-систем, що дозволить провести 450 тис досліджень для ідентифікації штаму «Дельта». У середньому йдеться про 150 тисяч досліджень на місяць», - йдеться у повідомленні.

Раніше Центр громадського здоров'я вже отримав набори для ідентифікації штаму Delta SARS-CoV-2. У рамках здійснення рутинного епіднагляду за COVID-19, щотижнево з усіх регіонів України до ЦГЗ надходять зразки для ідентифікації вказаного штаму.

Проте, для більш ефективного контролю за епідемічною ситуацією виникла потреба забезпечити виявлення штаму на регіональних рівнях.

Кошти перерозподілили з програми «Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: