Стати святим Миколаєм: кілька ініціатив для небайдужих

77017796_3049917891709833_2773814081933163467_n

На порозі новорічно-різдвяних свят хочеться відчути казкову атмосферу, а найбільше про це мріють діти із малозабезпечених родин, сиротинців чи інтернатів, а також літні люди, за якими нині доглядають у пансіонатах.

Тому влаштувати свято для них може кожен із нас, долучившись до благодійних акцій або самотужки ставши святим Миколаєм і принісши під подушку кожному частинку свята. ІА Дивись.info розповідає про такі ініціативи.

Подарувати діткам радість

У Центрі опіки сиріт львів’ян закликають стати Миколаєм для потребуючих дітей. Для того, щоби виконати дитячу мрію, потрібно взяти листа когось із дітей і приготувати подарунок.

У Центрі зібрали листи дітей із сімей, де тато загинув у зоні АТО, із багатодітних та малозабезпечених родин. Цього року подають список листів, які можна переглянути за посиланням: Листи до Святого Миколая.

Згідно із алгоритмом, можна обрати весь лист або його частину, поставити коментар під листом, що саме ви обрали (якщо коментар одразу не відобразився – адміністратор спершу має його узгодити, а опісля він стає видимим).

Усі дарунки необхідно приносити в Дім Милосердя святого Миколая (вул. Короленка, 7), кінцевий термін – 10 грудня. На дарунку обов’язково вказати для кого він – номер листа, ім’я та вік дитини.

Якщо обрали весь лист, а не частково, просять подарунок гарно запакувати.

Банківські реквізити Центру опіки сиріт»:

Місія «Центр опіки сиріт»

UA72 305299 00000 26004031009381

в АТ КБ «ПРИВАТБАНК»

ЄДРПОУ 37527309

Призначення платежу – «добровільна пожертва», отримувач – РО МІСІЯ ЦЕНТР ОПІКИ СИРІТ УГКЦ

З усіма питаннями просять звертатись на e-mail [email protected].

Фото з Фабрики святого Миколая, яку розгорнули волонтери у Львові 2017 року

Фабрика святого Миколая

Цієї суботи, 20 листопада, небайдужих запрошують зібратись у готелі «Крива липа» у Львові, аби обговорити питання щодо розгортання Фабрики святого Миколая напередодні свята.

«Щорічна фабрика запускається з новими силами і бажанням зробити щасливими неймовірну кількість малюків, що потребують любові та уваги. В планах два інтернати, адресна доставка потребуючим родинам, проєкт «нагодуй голодного» і Центр нічного перебування безпритульних...Ох і добра є шанс наробити», - пишуть організатори.

Волонтери збиратимуться 20 листопада, о 14.00 годині, в конференц-залі готелю «Крива липа».

«Обговоримо план дій, як зробити цей світ (і людей) щасливішими та добрішими», – йдеться в повідомленні.

Контактні телефони:
063-024-00-90 Віталій
093-864-26-21 Сергій

Також можна писати безпосередньо сюди.

Подаруй дитині свято

Благодійна акцій «Подаруй дитині свято» вперше була проведена в грудні 2012 року. З кожним роком кількість волонтерів зростала і акція ставала масштабнішою.

На сторонці згодом з'являться дитячі листи, серед яких ви зможете обрати, кого цього року потішити на День святого Миколая.

«На жаль, ми досі перебуваємо в умовах пандемії та карантинних обмежень. Тому про усі деталі акції ми будемо оголошувати потрохи. Але це не завадить нам наповнити усмішками дитячі обличчя. І перша новина – ми вже отримали листи від діток. Переглянемо їх, проскануємо і поділимось з вами», - пишуть організатори.

It's Mykolayko time

Студентське братство Львівської політехніки вже кілька років поспіль організовує акцію до Дня святого Миколая. Небайдужі можуть зголоситися, аби подарувати незабутні емоції вихованцям Навчально-реабілітаційного центру І-ІІІ ступенів «Гармонія»

«До кінця цього року залишається кілька місяців, а це означає, що зовсім скоро прийде найдивовижніша пора року — наповнена магією і приємним подарунками зима. Усі, хто бажає, зможуть взяти лист від дитини та ощасливити її. Тільки уявіть щасливі очі дітей, які розривають упаковку, щоби швидше роздивитись подарунок», - йдеться в дописі.

Листи обіцяють оприлюднити вже незабаром за цим посиланням.

Фото з архіву редакції, ілюстративне

Подарувати посмішки бабусям і дідусям

Благодійний проєкт «Старість на радість» запрошують долучитись до чергової акції, приуроченої Дню святого Миколая. Зокрема є декілька побажань від мешканців будинку для літніх людей із Нового Яричева.

«Кожен може стати чарівником і допомогти придбати та зробити приємно 23 мешканцям цього закладу», - пишуть на сторінці проєкту.

Просять придбати одяг та засоби особистого догляду, а також, за бажанням і можливістю, інші подарунки. Детальніше ось тут.

Також можна долучитись до придбання подарунків для мешканців Львівського та Підбузького геріатричних пансіонатів.

Листи публікуватимуть з 25 листопада на сторінці у Facebook.

«Аби подарувати літнім людям усмішку та допомогти нам закупити фрукти 17-18 грудня», - додають організатори.

Можете також здійснити переказ за наступними реквізитами:

  • Найменування отримувача: ГО «СТАРІСТЬ НА РАДІСТЬ»
    Код отримувача: 43704425
    Рахунок отримувача у форматі відповідно до стандарту IBAN: UA033052990000026001001019489
    Назва банку: АТ КБ «ПРИВАТБАНК»
    Призначення платежу: благочинна пожертва на статутну діяльність.

Поповнити іграшками «коробку хоробрості»

Щоденні крапельниці та аналізи — це невід’ємна частина лікування онкології, проте далеко не безболісна. Благодійний фонд «Крила надії» встановив чарівні скриньки хоробрості у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі (Чорнобильська лікарня), щоб кожен маленький супергерой після неприємної процедури у ній міг обрати собі приз за сміливість та терплячість.

Скринька хоробрості допомагає дітям здолати страх перед лякаючою процедурою, а медсестрам і лікарям дає змогу більш швидко і безпечно провести необхідні маніпуляції.

Для неперервного роботи чарівник скриньок потрібно 50-100 іграшок щомісяця. То ж і у вас є нагода долучитися до її наповнення.

Як долучитися і куди приносити іграшки

  • Надіслати іграшки на адресу: «Нова пошта», м.Львів, склад 5, БФ «Крила надії».  Тел.+380 730 083 732, Любов Возняк, координаторка ініціативи «Скринька хоробрості».

Які іграшки можна класти в коробку хоробрості

  • Іграшки мають бути обов'язково нові, невеликі (вміщатися в дитячі долоньки) і безпечні (без гострих країв, з якісних матеріалів, без запаху). Це можуть бути маленькі літачки/машинки/мотоцикли, поні і різноманітні звірятка, маленькі і різнокольорові м'ячики, лялечки/пупсики/фігурки, герої популярних мультфільмів, головоломки і складалки, брелочки до мобільних телефонів.

Це лише короткий список тих ініціатив, до яких може долучитись кожен охочий просто зараз.

Упродовж місяця на сторінках багатьох благодійних фондів чи волонтерів обов'язково з'являться свіжі дописи із листами від малюків, для яких ми можемо влаштувати незабутнє і улюблене всіма дітьми свято в ніч з 18 на 19 грудня.

Обіцяємо згодом розповісти й про них.

Підготувала Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: