Коли Львівщина може покинути «червону» зону

IMG_8549-630x420
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Епідситуауція на Львівщині поступово стабілізується.

Про це під час брифінгу 17 листопада розповів директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Орест Чемерис.

За його словами, впродовж останніх кількох днів захворюваність на коронавірус на Львівщині йде на спад. Зокрема, спостерігається незначний спад госпіталізації та викликів «швидких». Також дещо зменшилася добова кількість виявлених випадків.

Так, у неділю, 14 листопада, в області виявили 537 хворих на Covid – це найменша кількість нових випадків за останніх 1,5 місяці. Вже у понеділок кількість хворих зросла до 770 випадків, а у вівторок виявили 721 нового хворого.

«Ситуація стабілізувалися, і навіть деякі показники мають позитивну динаміку. Першочергово для нас є важливим показник, який відображає заповненість ліжкової мережі. І протягом останніх кількох днів динаміка госпіталізацій знизилася. Проте, ми також відзначаємо той факт, що ця динаміка на сьогодні не є достатньо швидкою. Це пов’язано з тим, що у пацієнтів, які хворіли під час цієї хвилі захворюваності, спостерігають важчий перебіг хвороби, ніж у пацієнтів, які хворіли під час попередніх хвиль», -пояснив Орест Чемерис.

І додав, що в області зросли темпи вакцинації. Зокрема, ня Львівщині щодоби проводять до 20 тисяч щеплень. Якщо такі показники зберігатимуться надалі, то область може вийти з «червоної» зони уже за два тижні.

«Якщо така динаміка й надалі спостерігатися й люди продовжуватимуть вакцинуватися, то справді за два тижні ми маємо усі шанси вийти із «червоної» зони. Це за умови дотримання карантину і вакцинації… Часто люди, коли бачать покращення статистики захворювання, починають нехтувати карантинними обмеженнями. Зараз для кожного мешканця Львівщини важливо є вакцинуватися. Саме ці мешканці матимуть більше шансів не захворіти на коронавірус. Відтак, ми зможемо уникнути чергових хвиль», – заявив Орест Чемери.

Як нагадав заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, з 22 листопада відновлюється очне навчання для учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти та студентів вищих навчальних закладів за умови наявності у всіх працівників закладу освіти сертифікату про повну вакцинацію, або негативного ПЛР- тесту, або довідки про одужання від ковіду.

«Враховуючи, що маємо певну тенденцію до спаду кількості госпіталізованих та кількості викликів «швидкої», ми прийняли рішення про те, що з 22 листопада запрацюють всі заклади освіти - дитячі садки, школи, ліцеї, заклади профтехосвіти, ВНЗ по всій території Львівської області. Але невакциновані працівники будуть відсторонені від роботи, а, отже, не матимуть можливості надавати освітні послуги у закладах освіти всіх форм власності», - зазначив він.

Собко пояснює, що нові правила перевезення пасажирів громадським транспортом, які почнуть діяти також з понеділка, передбачають, що їздити у транспорті міжміського (внутрішньообласного) сполучення зможуть лише пасажири, які мають сертифікат про отримання однієї або двох доз вакцини від ковіду, або негативний ПЛР- чи експрес-тест, або довідку про одужання.

«Це черговий стимулюючий захід, щоби зберегти життя і здоров’я мешканців області. Окрім того, в міжміських маршрутах, тобто, на всіх маршрутах у всіх напрямках перевезень, працюватимуть мобільні групи, і буде суворо заборонено користуватися маршрутним транспортом пасажирам без визначених документів, - заявив Іван Собко.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: