У львівській дитячій лікарні облаштували нову операційну за двадцять мільйонів

253359789_613625199679975_7295984936103076755_n

У міській дитячій лікарні, що на вулиці Орлика від завтра запрацює нова  нейрохірургічна операційна.

Медики запевняють, що вона має найсучасніше обладнання — ультразвуковий хірургічний аспіратор, мікрохірургічний інструментарій, систему безпровідної камери до операційного світильника, сепаратор клітин крові, ультразвукову мийку, моніторинг цілісності нервів. Також було змонтовано нову операційну лампу та консоль.

«Ми запустили в роботу нейрохірургічну операційну, яка є унікальна і щодо обладнання, і щодо створення максимально стерильного середовища для пацієнта і комфортних умов праці лікарів. Це інвестиція близько 20 млн грн. Фактично, це герметична капсула в стінах лікарні, в якій є відповідний мікроклімат, температурний режим, і де мінімалізується ймовірність інфікування під операцій, зокрема на головному мозку», - зазначив Дмитро Квіт, головний лікар міської дитячої клінічної лікарні.

Як прояснив лікар-нейрохірург Тарас Микитин, використання цього обладнання допоможе оперувати складні новоутвори головного мозку, новоутвори спинного мозку будь-якої локалізації, мінімізує неврологічні і нейрофізіологічні ушкодження у післяопераційних пацієнтів, значно скоротить тривалість оперативних втручань, мінімізує крововтрати у пацієнтів, зменшить потреби у препаратах крові і кровозамінниках, які є дорогими, важкодоступними, мають побічні дії і можуть давати ускладнення.

«Операційну зроблено шість років тому, але зараз ми провели її повну реконструкцію за сучасними світовими стандартами. Перш за все, було вмонтовано спеціальну систему ламінарних потоків, систему вентиляції, яка створить максимальну безпеку пацієнта під час проведення операцій. І інструментарій апаратури, яку ми отримали, є топовий, і будь-яке нейрохірургічне втручання, яке виконується у найкращих клініках світу, не відбувається без цієї апаратури. Окрім того, це обладнання зменшить медикаментозне навантаження на пацієнта під-час оперативного втручання (зокрема наркотичних препаратів), створить реальні можливості підвищення якості та тривалості життя пацієнтів після проведення хірургічного втручання», - розповів лікар.

За словами головного лікаря дитячої лікарні Дмитра Квіта, операційна є унікальною тим, що має систему панелей, які можуть оброблятись дезінфікуючим засобом з миючими властивостями. Стельові панелі передбачають монтаж в них повітророзподілювачів з фільтрами тонкої очистки повітря (99,99%) та решітками, світильників типу LED і EПРА в герметичному корпусі, адаптерів, дифузорів тощо, а також підвід через них необхідних енергоносіїв і облаштування інсталяції для операційних залів.

«Основний принцип роботи цієї модерної операційної – це герметична капсула з максимальним збереженням стерильності середовища, що є вкрай важливо при операціях на мозку, а також комфортні роботи медперсоналу. Також тут дуже потужне технічне забезпечення: застосовано багато ІТ-технологій, які надають багато зручностей під час проведення операцій, зокрема  візуалізація процесу оперативного втручання з можливістю трансляції його у навчальну кімнату та по системі телемедичних консультацій», - пояснив Дмитро Квіт.

Вартість нейрохірургічної операційної – близько 20 млн грн. Це зокрема кошти громадського проєкту №235 «Допоможи дитині здолати рак» (3 млн грн), кошти бюджету розвитку міста (3 млн грн), фінансовий лізинг (14 млн грн). Окрім того, 1 млн грн планується залучити БФ «Крила Надії» на розхідні матеріали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: