В дитячій лікарні на Орлика відкрили оновлене приймальне відділення

255851283_2998331700496252_4234504350320067065_n

В міській дитячій клінічній лікарні, що на вулиці Орлика відкрила після реконструкції приймальне відділення.

В міській дитячій клінічній лікарні, що на вулиці Орлика у Львові, після реконструкції відкрили приймальне відділення.

Йдеться про звану «зелена зона» для пацієнтів, які приходять зі скеруванням від сімейного лікаря з неважкими станами, що передбачають планову госпіталізацію, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Загалом в цьому році більше 70 млн грн інвестовано в нашу дитячу лікарню, думаю, наступного року буде ще більше. Завдання – щоб наше ургентне об’єднання, куди входять дитяча лікарня, 8-ма лікарня і лікарня швидкої допомоги, на 2024 рік увійшли в топ-200 медичних об’єднань світу. Це наше завдання», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Останній етап реконструкції цього приймального відділення ще завершується – створюється повноцінна «жовта зона» для пацієнтів, які потребують додаткового обстеження. У цій зоні планується робота діагностичної лабораторії, травматологічної та загально-хірургічної операційних, працюватиме рентген-кабінет тощо.

«Цей рік дійсно є унікальним для нашої установи – ми провели дуже багато робіт – більше, ніж на 20 млн грн. В нас в рік більше 20 тисяч маленьких пацієнтів звертаються за різними видами допомоги без огляду первинної ланки, і такі відділення є вкрай необхідними, де потрібно провести швидко діагностику і визначити тактику лікування пацієнта. В межах України це, очевидно, перше таке відділення в дитячих клініках, хоча в західних клініках це стандарт надання медичної допомоги», - розповів головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт.

На сьогодні у лікарні, в межах проєкту Emergency department, створений обсерваційний підрозділ (ізоляційно-діагностичне відділення), який працює з квітня 2020 року. Його відкриття було надзвичайно важливим, оскільки під час епідемії коронавірусу потрібна обсервація пацієнтів із сумнівним діагнозом.

«Це зона для пацієнтів, які звертаються без скерування від лікаря, потребують додаткових обстежень і, які можливо, вимагають короткотривалої госпіталізації для вирішення питання щодо подальшого лікування амбулаторно чи стаціонарно», - розповів Дмитро Квіт.

З квітня 2021 року також запрацювала «червона зона» – відділення для пацієнтів, які потребують інтенсивної терапії (реанімаційне відділення). Тут кваліфіковані лікарі надають невідкладну допомогу дітям з травмами, порізами, укусами, судомами тощо.

Загальна вартість проєкту зі створення зонованого відділення невідкладної допомоги у дитячій лікарні на Орлика – 36 млн грн.

За даними ЛМР, щорічно близько 30 тисяч пацієнтів звертається в міську дитячу клінічну лікарню без первинного огляду в лікаря, з яких майже половина вимагає госпіталізації, і їх кількість зростає з кожним роком.

Проєкт створення відділення невідкладної допомоги (Emergency department) був розроблений американською консалтинговою компанією ще 5 років тому, а Львівська міська рада надала кошти на проектно-кошторисну документацію. І це буде перше відділення невідкладної допомоги в Україні серед дитячих лікарень.

Відділення, яке є обов’язковим елементом роботи багатопрофільних лікарень у США та Європі і передбачене медичною реформою в Україні, значно покращить якість та швидкість надання медичної допомоги для дітей від народження до 18 років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: