На Львівщині зростає попит на працівників робітничих сфер

239892
Фото ілюстративне\ з відкритих джерел.

На Львівщині зростає потреба у працівниках, які мають робітничі професії.

Повідомляють у Львівському обласному центрі зайнятості.

Водночас доволі високою залишається конкуренція на вакансії, що вимагають вищої освіти.

«Найскладніше знайти роботу законодавцям, вищим державним службовцям, керівникам і менеджерам, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – З-посеред безробітних, а їх станом на 01.11.2021 року в області було 14,8 тис осіб, найбільша частка – 18,5%  або 2,7 тис. осіб – припадала на цю професійну групу. У базі вакансій для них налічувалося лише 238 вільних посад (4,2%), тобто навантаження на вакансію сягнуло позначки 12, тоді як в середньому на одне вільне місце праці на Львівщині претендувало 3 безробітних».

Загалом у перші дні листопада обласна служба зайнятості оперувала інформацію про наявність 5,7 тис пропозицій працевлаштування.

Серед них 31,5% склали вакансії для кваліфікованих робітників з інструментом (швачок, монтерів кабельного виробництва, слюсарів з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, мулярів, слюсарів-сантехніків, слюсарів-ремонтників, електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрозварників тощо).

Ще 22,7% вільних місць праці призначені для робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин, тобто водіїв автотранспортних засобів, операторів котельні, операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, машиністів (кочегарів) котельної, трактористів, токарів, трактористів-машиністів сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водіїв навантажувача та ін.

Для працівників сфери торгівлі та послуг налічувалося 13,6% вакансій, професіоналів – 8,4%, представників найпростіших професій  та осіб без спеціальності – 8,2%.

Упродовж десяти місяців 2021 року посадовцям обласної служби зайнятості вдалося знайти роботу 25,3 тис жителям області, у тому числі 18 тис безробітним. Найбільше безробітних працевлаштували на підприємства переробної промисловості, а також у заклади сфери торгівлі та ремонту автотранспортних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: