На Львівщині досі залишається високою захворюваність на коронавірус

IMG_8863-696x464

Попри певну стабілізацію епідситуації на Львівщині, говорити про стійку тенденцію до зменшення захворюваності ще зарано.

Про це під час брифінгу 19 листопада розповів директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Орест Чемерис.

Він наголосив, що рівень захворюваності в області залишається на досить високому рівні. Попри меншу кількість виявлення нових хворих, кількість госпіталізацій та викликів «швидких» не знижується.

«Ситуація стабілізувалася, проте ми продовжуємо відмічати досить високий рівень захворюваності. Тобто говорити, що захворюваність йде на спад можна, але цей процес дуже повільний. Чітко говорити, що ми вийшли на зменшення захворюваності ще занадто рано. Якщо спостерігати за динамікою кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування, то впродовж тижня, ми бачимо тенденцію до зменшення», - каже він.

Але є інші показники, які достатньо тривожні, зазначає Орест Чемерис. Це кількість важких хворих і пацієнтів на ШВЛ.

«Також хочу відзначити, що реанімаційні відділення станом на сьогодні є достатньо завантажені. Станом на на ранок в лікарнях перебувало 2926 пацієнтів, понад 220 знаходяться у реанімаціях, майже 100 — на апаратах ШВЛ. Для лікування пацієнтів на COVID-19 виділено 5166 ліжок. Завантаженість ліжкомісць на сьогодні становить 56,64%. На жаль, ми ще продовжуємо фіксувати велику кількість звернень пацієнтів молодого і середнього віку, які потребують стаціонарного лікування», - пояснює директор департаменту.

За його словами, стабілізувати ситуацію вдалося завдяки запровадженню карантинних обмежень.

«Наприкінці третього тижня від запровадження обмежень ми почали відзначати стабілізацію ситуації. Також допомогла вакцинація – за останній місяць кількість вакциновних була більшою», - розповів посадовець.

При цьому, у ЛОДА вже прогнозують, коли в області може початися нова хвиля захворюваності.

«Кожна наступна хвиля є набагато важчою за попередню. В кінці лютого- березні, коли загострюються ГРЗ, ми прогнозуємо можливість чергової хвилі захворюваності. Але чи буде вона і наскільки важкою, яким буде рівень захворюваності — залежить від нас. Якщо ми до цього часу досягнемо максимальних показників вакцинації, то звичайно захворюваність буде меншою і ми зможемо пройти нову хвилю з меншою кількістю карантинних обмежень, ніж зараз», - пояснив Орест Чемерис.

Щодо вакцинації, то темпи її в області останніми днями є відносно високими. Так за вчорашню добу на Львівщині щеплення отримали 20696 осіб (з них – 8351 особа отримали першу дозу вакцини, 12345 – другу дозу).  Загалом, понад 838 тисяч осіб на Львівщині вакциновані першою дозою та понад 583 тисяч –двома.

Також, як нагадав Орест Чемерис, в області працює гаряча лінія за номером 112, де можна отримати всю необхідну інформацію стосовно вакцинації: локації та графіку пунктів вакцинації, а також наявність певної вакцини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: