Одна з країн ЄС зробила вакцинацію від COVID обов'язковою для всіх

Австрія
Фото з відкритих джерел.

Австрія запровадить карантин для всіх і зробить щеплення обов’язковими.

Про це сьогодні вранці заявив канцлер Олександр Шалленберг, Австрія першою в ЄС вживає такі жорсткі заходи, щоби стабілізувати ситуацію з коронавірусом, пише The Guardian

Країна планує зробити обов’язковими щеплення від COVID-19 з 1 лютого наступного року, тоді як карантин почнеться з понеділка і буде оцінений через 10 днів, сказав Шалленберг.

«Незважаючи на місяці вмовлянь, нам не вдалося переконати достатню кількість людей зробити щеплення», – повідомив Шалленберг на прес-конференції в Тіролі, де він зустрівся з главами регіональних урядів. Він звинуватив тих, хто відмовляється від вакцинації в «атаці на систему охорони здоров’я».

Карантин означає, що людям більше не дозволено виходити з дому, за невеликими винятками, як-от покупки предметів першої необхідності та фізичні вправи. На початку цього тижня Австрія вже розпочала карантин для тих, хто не вакцинований або нещодавно вилікувався, ставши першою країною ЄС, яка це зробила.

Агентство Франс Пресс зазначає, що кількість заражень продовжує зростати. У четвер у країні з майже дев’ятьма мільйонами людей було зафіксовано новий рекорд – понад 15 тисяч нових випадків.

Останніми днями попит на вакцинацію зріс, і 66% населення повністю імунізовані, що трохи нижче середнього показника по ЄС, який становить понад 67%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: