Прикордонники не впустили в Україну туристів з Близького сходу, які намагалися в'їхати з Білорусі

дпс
фото ілюстративне

Державна прикордонна служба зупинила 15 іноземців з Близького сходу, які назвали себе туристами та намагалися в'їхати в Україну з Білорусі.

«Під час заходів прикордонного контролю громадяни говорили військовослужбовцям ДПСУ, що прямують в нашу державу з метою туризму. Проте, у ході додаткової перевірки охоронці кордону з’ясували, що іноземці, серед яких четверо підлітків, кілька тижнів тому прилетіли в столицю Білорусі та одразу ж попрямували у Гродненську область», — повідомили у пресцентрі відомства.

За словами «туристів», вони оглянули визначні пам’ятки на заході Білорусі і вирішили завітати в Україну, зокрема до Львівської області. Звідти вони нібито мали повернутися додому.

«Проте такий туристичний маршрут не переконав правоохоронців та не став підставою для підтвердження мети їхньої подорожі. Також встановлено, що більшість із зазначених осіб мали паспорти, видані практично в один період, у вересні – жовтні цього року», — розповіли у ДПСУ.

Службовці вирішили не пропускати мандрівників та направили їх назад до Білорусі, пояснивши це тим, що «вказані особи не мали підстав для в’їзду на територію нашої держави».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: