Топ-8 фільмів з Джоді Фостер

210202-stern-jodie-foster-tease_dwiazv
Фото з відкритих джерел.

Сьогодні, 19 листопада, свій 59-ий день народження святкує оскароносна американська акторка Джоді Фостер.

ІА Дивись.info підготувала топ-8 фільмів з акторкою.

«Таксист» (1976)

Ветеран в'єтнамської війни Тревіс, повернувшись в Нью-Йорк, не може звикнути до звичайного життя. Сцени військових дій і втрат не дають герою спати ночами. Зневірившись, він влаштовується на роботу нічним таксистом, щоб хоч якось направити свої думки в інше русло. Однак в темний час доби місто здається огидним і розпусним. Тревіс просто зобов'язаний допомогти йому очиститися.

Кадр з фільму.

«Багсі Мелоун» (1976)

Нью-Йорк, 1929 рік, розпал сухого закону і гангстерських воєн. Денді Ден, заклятий ворог Товстого Сема, присягнувся знищити його підпільний нічний клуб. Допомогти Сему може тільки Багсі Мелоун. Щоби дістати гроші для своєї подружки, співачки Блаузі, що мріє про кар'єру в Голлівуді, Багсі погоджується напасти на склад зброї Дена.

Кадр з фільму.

«Обвинувачені» (1988)

Сара Тобіас стала жертвою групового зґвалтування. Місцевий суддя намагається захистити її, незважаючи на те, що дівчина в ту ніч знаходилася під дією наркотиків. Але закон обійти нелегко, і, можливо, кривдники можуть не зазнати ніякого покарання.

Кадр з фільму.

«Мовчання ягнят» (1991)

Середній Захід США сполошила серія вбивств — зникло кілька дівчат. ФБР підозрює психопата-транссексуал. Маніяк, якого називають Буффало Білл, вирізняється особливою жорстокістю — він викрадає і вбиває молодих жінок, а потім здирає з них шкіру. За розслідування цієї справи береться молода амбіційна Кларисса Старлінг. В результаті дівчина виявляється втягнутою в небезпечну гру демонічного психопата, але у неї немає іншого вибору.

Кадр з фільму.

«Маленька людина Тейт» (1991)

Деде Тейт - молода жінка робочого класу із середнім інтелектом, яка сама виховує свого семирічного сина Фреда. Хлопець демонструє всі ознаки обдарованої дитини: він читає, складає вірші, малює, грає на піаніно, рахує. Якось на їхньому шляху зустрічається Джейн Грірсон - автор книг про вундеркіндів. Джейн вважає, що Фредді може екстерном закінчити школу і вже в свої юні роки вступити до коледжу. Однак Деде сумнівається, чи варто її синові занурюватися у дорослий світ, минаючи дитинство.

Кадр з фільму.

«Контакт» (1997)

Еллі Ерровей — сирота з ранніх років, яка стала блискучим вченим, присвятивши себе дослідженню космосу і пошуку позаземного розуму. Проте влада скептично ставиться до діяльності її організації і відмовляється фінансувати спірні проєкти. На допомогу приходить мільярдер Гедден, відомий, крім усього іншого, своїм ексцентричним характером. Через кілька років дослідницька команда на чолі з Еллі отримує невиразний радіосигнал, який прийшов з глибин галактики. У таємничому посланні зашифровані креслення небаченого апарату, який люди врешті-решт вирішуються побудувати.

Кадр з фільму.

«Кімната страху» (2002)

Нещодавно розлучена Мег Олтман разом зі своєю дочкою Сарою переїжджають у новий будинок у Нью-Йорку. У домі передбачена спеціальна кімната: кімната страху, де можна сховатися у разі нападу або злому будинку. За іронією долі цей злом відбувається. Мег разом з дочкою замкнулися в кімнаті. Але злочинці знають, де знаходяться господарі. І їм потрібно забрати щось саме з кімнати страху.

Кадр з фільму.

«Мавританець» (2021)

Реальна історія в’язня Гуантанамо, який провів за ґратами 14 років. У центрі сюжету мавританець Мохаммед Ульд Слахі (Тагар Рагім). Влада США підозрює його у вербуванні терористів під час терактів 11 вересня. Без офіційних звинувачень і можливості захисту в суді Слахі запроторюють до в’язниці. Лише через 6 років він отримує право на адвоката, й у боротьбу проти урядової машини вступають адвокатка Ненсі Голландер (Джоді Фостер) та її помічниця Тері Дункан (Шейлін Вудлі). Завдяки їхній титанічній праці вдасться розкрити шокуючу істину та довести, що людський дух не стримають ніякі ґрати. Фільм засновано на автобіографічній книзі «Щоденник Гуантанамо».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: