У Львові вирішили відновити повноцінне навчання у школах

школа
Фото з архіву редакції.

З наступного понеділка, 22 листопада, у Львові відновлюють очне навчання у 5-11 класах.

Про це під час брифінгу за підсумками засідання міської комісії з ТЕБ і НС повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, таке рішення комісія ухвалила після консультацій з медиками.

«Станом на сьогодні в лікарнях міста є 750 хворих на ковід, але ми спостерігаємо позитивну тенденцію щодо зменшення кількості підтверджених випадків захворювання серед дітей. Тому було запропоновано з понеділка, за умови дотримання карантинних обмежень, зокрема вакцинації персоналу, дотримання маскового режиму, та кількості людей на квадратний метр – відновити очне навчання для учнів 5-11 класів», - розповів Андрій Москаленко.

Він наголосив на необхідності дотриманні карантинних обмежень.

«Ми будемо чітко це моніторити. Якщо будуть виявоені випадки захворювання, то такі класи будуть відправлятися на самоізоляцію», - пояснив заступник міського голови.

Як уточнив Андрій Москаленко, повноцінну роботу відновлять усі школи.

«Сьогодні серед освітян достатньо високий рівень вакцинації. Всі школи готові відновити очне навчання. Невакциновані працівники не будуть допущені до роботи.

Також, комісія з ТЕБ і НС дозволила відновити роботу з дотриманням окремого протоколу, закладам культури, гурткам та секціям.

«Це не більше ніж 50% заповненості приміщень, також персонал має бути на 100% вакцинований», – пояснив Андрій Москаленко.

Щодо відновлення очного навчання для студентів, то відповідне рішення приймає окремо кожен навчальний заклад.

При цьому, Львів продовжує перебувати у «червоній» зоні.

«Загалом, показники захворюваності є дуже високими, тому комісія не прийняла всіх пропозицій, які були щодо послаблення обмежень, а лише тих груп, де ми бачимо зменшення кількості захворюваності. Всі решту обмеження залишаються», - заявив Андрій Москаленко.

Він додав, що у місті продовжують працювати групи, які контролюють дотримання карантинних обмежень.

«Сьогодні комісія вирішила, що моніторингові групи працюватимуть у три зміни – до 1 години ночі. Також ми щодня отримуємо від цих груп протоколи про порушення. В середньому в день нам повідомляють про 10 порушень і ми їх аналізуємо. Не всі порушення є підставою для закриття закладу, наприклад порушення маскового режиму. Більшість закладів свої порушення виправляють», - розповів заступник міського голови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: