Україна вперше братиме участь в морських навчаннях НАТО з протимінного захисту

фото ілюстративне

Україна вперше візьме участь у морських навчаннях НАТО з протимінного захисту Dynamic Move-2022, які пройдуть у Бельгії.

Про це повідомляє ВМС ЗС України.

В Одесі відбулася конференція з планування концепції командно-штабного навчання НАТО Dynamic Move – 2022. Під час заходу, що проходив в режимі онлайн, учасники попередньо обговорили час та місце проведення навчань, підготовчі цілі та перелік країн, які будуть запрошені до участі, проєкт сценарію та систему управління залучених до них сил.

«Було визначено, що протимінні навчання Dynamic Move – 2022 орієнтовно проходитимуть з 31 січня по 8 лютого в Остенді, Бельгія. Але все залежить від епідеміологічної ситуації, адже торік також відбувалося планування навчань цієї серії, проте у зв’язку з пандемією їх не провели, — пояснює старший офіцер командування підготовки командування ВМС ЗС України капітан 2 рангу Артем Матвієнко. — Метою навчань буде відпрацювання дій багатонаціонального штабу з управління морськими протимінними силами НАТО, а також зміцнення можливостей командного складу міжнародної спеціальної групи для проведення комплексу операцій з розмінування».

До слова, в Остенді розташована морська бельгійська та нідерландська протимінна школа Eguermin, що водночас є центром обміну досвідом НАТО.

Заплановано, що у навчанні братимуть участь представники країн-членів НАТО, а також України та Марокко, які долучатимуться до Dynamic Move – 2022 як спостерігачі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: