В Україні запустять повітряну пошту

авіа
фото: Спецкор

В Україні вперше протестували безпілотну пошту. Безпілотник вітчизняного виробництва може підняти в повітря вантаж вагою 16 кг.

Вперше в Україні посилки з Києва до Львова відправили безпілотником. Чий саме вантаж буде доставлено в такий спосіб обирали навмання, повідомили у програмі «Спецкор» на каналі 2+2.

Безпілотник летить він на висоті 400 м. зі швидкість 100 км/год за допомогою двох електродвигунів, а відстань від Києва до Львова долає за п’ять годин на авіаційному паливі.

«Якби це був звичайний літак, нам знадобилося б набагато більше часу для оформлення процедури із завантаження і розвантаження вантажу. Все це затрати часу», — коментує директор департаменту досліджень та розробки поштового оператора Володимир Масюк.

Літак дотримується усіх правил авіації. Вилітати має строго зі злітної смуги у визначений час, попередньо отримавши підтвердження.

Безпілотну пошту між відділеннями в світі лише почали тестувати на відміну від доставки товарів. До прикладу, в Китаї керовані літаки доставляють інтернет-замовлення під двері, а в Австралії, США і Фінляндії дрон може доправити продукти чи ліки, отримавши від замовника заявку через спеціальний додаток Google.

У майбутньому таку пошту планують запустити для всіх бажаючих, але скільки коштуватиме така доставка, поштовий оператор сказати поки що не може.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: