12 неймовірно красивих фільмів, які вмить розвіють осінню нудьгу

autumn-fun
Фото: Всвіті

У деякі фільми просто неможливо не закохатися з першого ж кадру. Інтригуючий сюжет, до дрібниць продумані костюми, віртуозна гра акторів і чаруюча естетика – незмінні атрибути якісного кіно.

Поєднання всього цього в одній стрічці викликає нестримне бажання дивитися її знову і знову.

Ми знайшли 12 неймовірно красивих новинок кінематографа, які зроблять яскравим навіть найсіріший день. А також на вас чекає бонус.

Міс Погана поведінка (Misbehaviour, 2020)

1970-ті, Англія. Епоха пошуків нової свободи і зміна ідеалів краси. Дві жінки дивляться на життя з протилежних точок зору. Інтелігентна студентка історичного факультету Саллі Олександр (Кіра Найтлі) прагне зайняти своє місце під сонцем у патріархальному суспільстві. А рудоволоса Джо Робінсон (Джессі Баклі) обирає боротьбу з існуючою системою. Але Саллі і Джо знаходять спільну мову, щоб зірвати конкурс «Міс світу – 1970».

  • IMDb – 6,2

НаркоМАМА (la daronne 2020)

Талановита перекладачка, яку грає Ізабель Юппер, працює в поліції і допомагає ловити злочинців. Одного разу вона перехоплює інтригуюче повідомлення і, піддавшись спокусі, ставить своє життя з ніг на голову. Тепер її колеги починають полювати на неї.

  • IMDb – 5,9

Візантія (Byzantium, 2012)

Фільм розповідає історію двох вампірів – матері і дочки, які видають себе за сестер, щоб уникнути викриття. Кінострічка буквально просякнута таємничою атмосферою, в якій гармонійно переплітаються старовина і сучасність. Всі події супроводжує тонка музика, яка прекрасно доповнює все, що відбувається з чарівними героїнями, роль яких втілили на екрані Джемма Артертон і Сірша Ронан.

  • IMDb – 6,5

Мері Шеллі (Mary Shelley, 2017)

Самотня, уперта і занадто вільнодумна для свого часу дівчина Мері закохується в письменника Персі Шеллі. У вищому світі він відомий радикальними поглядами і розгульним способом життя. Весь фільм пронизаний драматичною атмосферою з нотками психоделіки та містичності, хоча, здається, ніяких реальних монстрів у ньому немає.

  • IMDb – 6,4

Остання крапля (On the Rocks, 2020)

Лаура щаслива у шлюбі, але все змінюється, коли її чоловік Дін починає проводити вечори не вдома, а в офісі з новою колегою. Тоді жінка звертається за допомогою до свого харизматичного батька Фелікса, який пропонує простежити за недолугим зятем. Коли дочка і батько гуляють нічним Нью-Йорком, вони раптово розуміють, що в основі цієї пригоди лежать їхні стосунки один з одним.

  • IMDb – 6,5

На березі (On Chesil Beach, 2017)

Фільм розповідає про молодят Едуарда і Флоранс, які бояться близькості. Через цей страх їхнє спільне життя руйнується вже у першу шлюбну ніч. Незважаючи на те, що їхні серця линуть одине до одного, дівчина не терпить дотиків чоловіка. Вона не розуміє своєї неприязні і не може знайти відповідь на питання, чому її тіло зовсім не жадає плотських утіх.

  • IMDb – 6,3

Відьми (The Witches, 2020)

Дія фільму відбувається наприкінці 1960-х. Хлопчик залишається сиротою і змушений переїхати до бабусі. Незабаром вона дізнається, що в їхньому містечку збираються відьми, які легко можуть перетворити її онука на якусь тварину. Щоб врятувати дитину, бабуся вирушає до найрозкішнішого готелю, що є поблизу. За іронією долі саме в цьому готелі головна відьма вирішує влаштувати свій таємний шабаш.

  • IMDb – 5,4

Їх зоряні півтори години (Their Finest, 2016)

Англія, 1940-і. Сценарист Кетрін Коул влаштовується на роботу до міністерства інформації. Її мета – привнести частку жіночності в кіно, спрямоване на підняття бойового духу. Неабиякі здібності Кетрін незабаром помічає енергійний продюсер Баклі. Разом вони з ентузіазмом включаються в роботу над фільмом, який покликаний зігріти серце всієї нації.

  • IMDb – 6,8

Міс Петтігрю живе одним днем (Miss Pettigrew Lives for a Day, 2008)

Буркотливу і примхливу міс Гвінівер Петтігрю знову звільняють з посади гувернантки. Але вона встигає поцупити візитівку роботодавця в агентстві і на зло всім вирушає на співбесіду до молодої навіженої актриси. Петтігрю спочатку стає покоївкою, а потім і особистим секретарем дівчини. Їх чекає низка цікавих подій і зіткнення з примхами блискучого театрального світу.

  • IMDb – 7,1

Думаю, як все закінчити (I’m Thinking of Ending Things 2020)

Люсі має намір покинути свого хлопця Джейка. Однак замість цього вирушає разом із ним на віддалену ферму його батьків. У дорозі пара обговорює різні теми, а приїхавши на місце, дівчина виявляє, що в цьому будинку діється щось підозріле.

  • IMDb – 6,7

Бонус: Хід королеви (The Queen’s Gambit, 2020)

Елізабет Гармон було всього 9 років, коли вона залишилася сиротою і потрапила до притулку. Там дівчинка зустрічає літнього прибиральника Шайбеля, який вчить її грати в шахи. Вдень Елізабет втікає з нудних уроків до підсобки, щоб зіграти чергову партію, а вночі прокручує шахові комбінації в голові. Через кілька років дівчинку удочерять, і у неї почнеться зовсім інше життя. Але головну роль в ній буде грати незмінна любов до шахів.

  • IMDb – 8,8

Бонус 2: 007: Не час помирати (No Time to Die, 2021)

Всесвітньо відомий агент Джеймс Бонд залишив службу, щоб насолодитися розміреним відпочинком на Ямайці. Однак у долі на нього свої плани, і одного разу на острів приїжджає його старий друг Фелікс Лайтер. Він просить Бонда допомогти врятувати викраденого вченого. В результаті агент потрапляє в пастку до лиходія із небезпечною зброєю.

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: