Міхеіл Саакашвілі припинив 50-денне голодування

55556715_303

Колишній президент Грузії, нині громадянин України Міхеіл Саакашвілі припинив голодування, яке тривало 50 днів, після його переведення до військового шпиталю із тюремної лікарні.

Про це повідомляє УП з посиланням на AFP та особистого лікаря політика Ніколоза Кіпшидзе.

"Саакашвілі офіційно припинив голодування відразу після того, як його перевели до військового шпиталю в Горі. Він досі перебуває в небезпечному для життя стані, його помістили в палату інтенсивної терапії", - заявив Кіпшидзе.

Напередоні на офіційній сторінці Саакашвілі у соцмережі Facebook з’явилось повідомлення, що політик погодився припинити голодування щойно його доставлять до шпиталю в місті Горі. 18 листопада Саакашвілі втратив свідомість у Глданській тюремній лікарні в Тбілісі. Експрезидент зачепився, впав і знепритомнів, коли виходив з кімнати після зустрічі з адвокатами.

Саакашвілі оголосив голодування одразу після арешту 1 жовтня, нагадує Радіо Свобода.

Продовжити лікування у Ґорійському військовому госпіталі експрезиденту Грузії запропонував міністр юстиції Раті Брегадзе. Він також додав, що після завершення курсу лікування Саакашвілі продовжуватиме відбувати термін у руставській в'язниці.

Брегадзе також стверджує, що всі права Саакашвілі були захищені з моменту затримання, а сам політик не виконав рішення Європейського суду з прав людини, який закликав його припинити голодування.

Перед тим фейсбук-сторінка Саакашвілі оприлюднила заяву грузинської уповноваженої з прав людини Ніно Ломджарії. Згідно з нею, в політика розвинувся неврологічний розлад, відомий як енцефалопатія Верніке. Ломджарія радила негайно перевести Саакашвілі до високотехнологічної багатопрофільної лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: