У Львові провели благодійні операції для дітей з вадами серця

258758186_2432036806931777_2881336283492045101_n
Фото: Лікарня ШМД

Іноземні колеги із Novick Cardiac Alliance (США) та медсестри із благодійної організації допомагали львівським спеціалістам оперувати та доглядати діток із вадами серця з усієї України.

За два тижні було проведено понад два десятки консультацій, виконано 26 операцій, 11 з яких - на відкритому серці, повідомляють у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

Возможно, это изображение (1 человек)Маленьких пацієнтів до лікарні доправляли каретами швидких і навіть гвинтокрилами. Найменшому пацієнту - лише 3 місяці. Серед діток були ті, кому відмовили в інших центрах.

Завдяки злагодженій командній роботі усі операції пройшли добре.
Половина пацієнтів уже повернулися додому зі здоровими сердечками.
Тим часом іноземні колеги уже планують наступний візит - за кілька місяців. Наступного року їх буде три чи навіть чотири.

Возможно, это изображение (1 человек, ребенок, стоит и в помещении)

Кілька останніх років дитячої кардіохірургії в Західній Україні взагалі не було. Батьки діток із вадами серця змушені були шукати порятунку в Києві чи за кордоном.

Возможно, это изображение (человек, ребенок и в помещении)

У серпні 2020-го ми в нашій лікарні почали оперувати малят із вадами серця. Донині було виконано 50 таких втручань. Тепер ще 26. Плани - 200 операцій на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: