Дві області виходять із «червоної» зони, - Ляшко 

IMG_8485-696x464

Ще цього тижня дві області в Україні можуть покинути червону зону карантину. 

Ще цього тижня дві області в Україні можуть покинути червону зону карантину.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко на брифінгу 22 листопада.

Ідеться про Луганську та Львівську області, що опинились у червоній зоні карантину ще 30 жовтня. Тепер же, зважаючи на карантинні індикатори, області можуть покинути цю зону.

Як пише Громадське, на Луганщині області рівень госпіталізацій, станом на 21 листопада, становить 52,8 на 100 тисяч населення. Ще 19 листопада цей показник був 57 на 100 тисяч. Цільовий показник — менш ніж 60 госпіталізацій на 100 тисяч. Крім того, у регіоні заповнено 43% ліжок із киснем, а цільовий показник — менш ніж 65%. Рівень захворюваності на Луганщині 601 випадок на 100 тисяч населення, цільовий показник — менш ніж 75 випадків.

У Львівській області рівень госпіталізацій, станом на 21 листопада, — 57,5 на 100 тисяч населення, а 19 листопада було 58,8 на 100 тисяч.

Завантаженість ліжок із киснем у регіоні наразі 59,3%. А рівень захворюваності — 492 випадки на 100 тисяч.

Тож цього тижня МОЗ ініціює засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, яка ухвалює рішення щодо включення та виключення областей із різних зон.

Станом на понеділок, 22 листопада, у «червоній» зоні, яка передбачає найжорсткіші обмеження, 18 областей та Київ. Жорсткі обмеження щодо відвідин закладів громадського харчування, непродуктових крамниць, кіно, галерей, концертів тощо стосуються невакцинованих осіб. Тим часом ті, хто має обидва щеплення від коронавірусу, мають змогу відвідувати ці локації без перешкод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: