Підробка covid-сертифікатів: на Львівщині за вихідні відкрили шість кримінальних проваджень

ковід-сертифікат
Фото з відкритих джерел.

На Львівщині впродовж вихідних спіймали шістьох осіб з підробленими сертифіками про вакцинацію.

Про це розповіли у пресслужбі Нацполіції області.

«Так, 20 листопада на пункті пропуску «Краківець-Корчова» 26-річний мешканець Івано-Франківської області пред’явив міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 з ознаками підроблення. Цього ж дня у приміщенні аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького підроблене свідоцтво виявлене у 23-річного жителя Тернопільської області, який прилетів із Каунаса, а також у 30-річного жителя цієї ж області, який повернувся з Варшави», - повідомляють у відомстві.

21 листопада сертифікати з ознаками підроблення були виявлені також у 30-річного жителя Львівщини на пункті пропуску «Краківець-Корчова», та у 30-річного мешканця Івано-Франківської області, який перетинав кордон на пункті пропуску «Рава-Руська-Гребенне».

В усіх випадках підроблені сертифікати вилучено.

За цими фактами відкрили п’ять кримінальних проваджень за ч.4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років.

Крім того, на пункті пропуску «Рава-Руська-Гребене» 35-річний житель Чернівецької області пред’явив підроблене міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Слідчі відкрили кримінальне провадження, санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до п'яти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: