Скільки квітів прийнято дарувати

344300-svetik

Квіти – універсальний подарунок на всі випадки життя. Частіше тіште своїх близьких квітами не лише з нагоди свят, а й без приводу.

Таким вчинком ви нагадаєте їм, наскільки вони дорогі та важливі для вас.

Про те, скільки дарують квітів тим чи іншим адресатам, запитують досить часто. Щоб не заплутатися в тлумаченнях, можна звернутися до професіоналів Flowers.ua, які допоможуть вам зробити правильний вибір і навчать, як вибрати квіти на подарунок. Доставка квітів у Львові flowers.ua/lviv – це чудова можливість купити квіти онлайн і не переплачувати.

Основи квіткового етикету

Здавна існує прикмета, що парне число несе благодать, щастя, успіх у справах, процвітання та міцне здоров'я, а непарне - скорботу та втрату. Це стосується і квітів. Букет у подарунок у нашій культурі неодмінно має складатися з непарної кількості квіток. Визначаючи кількість рослин у композиції, потрібно враховувати значення різних букетів, а також кому дарують квіти. За допомогою конкретної кількості квіток можна висловити свої почуття або зробити прямий натяк:

  • 1 квітка у букеті – символ зацікавленості;
  • 3 квітки у букеті – знак поваги та вірності;
  • 5 квіток у букеті - знак закоханості, що зароджується;
  • 7 квіток у букеті – символ уваги та відданості;
  • 9 квіток у букеті – знак серйозності намірів;
  • 11 квіток у букеті – прояв бажання завжди бути разом;
  • 13 квіток у букеті – знак кохання.

Чим дрібніші бутони, тим більше квіток повинно бути в букеті. Так, хризантеми, троянди або айстри можна подарувати в кількості від 3 до 7, а ромашки перетворюються на привабливий букет тільки якщо їх не менше 11. Гарним може бути букет навіть з однієї троянди в комбінації з дрібними бутонами контрастного відтінку. Головне – якісне оформлення. Упакувати букет стильно та зі смаком зможе лише професійний флорист. Роботу майстра видно одразу. Талановита людина зробить унікальну та гармонійну композицію з будь-яких рослин.

Скільки квітів дарувати коханій жінці

Не шкодуйте квіти для дружини чи коханої дівчини. Найближчим людям заведено дарувати розкішні букети, що складаються із 15 і більше квітів. Якщо хочеться вразити рідну людину наповал, можна подарувати 101 троянду, продемонструвавши таким чином силу почуттів. А взагалі, тільки ви знаєте, які квіти дарувати своїй дамі серця. Навіть скромні букети польових квітів здатні донести потрібне послання до другої половинки. Вибирати букет за кількістю рослин найкраще, враховуючи привід:

  • на день народження можна подарувати понад 15 квіток (троянди, півонії, хризантеми, нарциси, тюльпани, іриси стануть гарним вибором);
  • на річницю весілля – від 7 півоній, троянд чи гербер до масштабних VIP букетів із 1001 квітки;
  • на першому побаченні – 3 рожеві або кремові троянди.

Де купити квіти у подарунок

Онлайн магазин квітів Flowers.ua працює цілодобово. Оператори кол-центру знаходяться на зв'язку 24/7, 365 днів на рік, включаючи вихідні та свята. Квіти доставлять в обумовлені терміни за вказаною адресою у найкращому вигляді.

* Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: