В Україні розширюють перелік професій для обов'язкової вакцинації від коронавірусу

B685F0CF-97B4-4BEB-87A5-DF9A2E81FBEE
Перший центр вакцинації у Львові. Фото архівне. Автор: Микита Печеник

Невдовзі, з 9 грудня, набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров'я про розширення переліку професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою.

Про це нагадав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко під час брифінгу в понеділок, 22 листопада.

«З 9 грудня набуває чинності наказ про розширення переліку професій, для яких вакцинація є обов'язковою. Цього разу мова про: працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; працівників установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів; працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (Укрпошта, Укрзалізниця та інші). Звертаюсь до працівників зазначених професій: не відкладайте все на останній день або тиждень. Зробіть щеплення сьогодні. Це захист вас та ваших рідних», - сказав очільник МОЗ.

Нагадуємо, з 8 листопада, в Україні невакцинованих освітян та держслужбовців почали відсторонювати від роботи без збереження зарплатні.

Станом на 22 листопада в Україні вже понад дев'ять мільйонів осіб є повністю імунізованими від недуги. Принаймі одне щеплення мають 12,83 мільйона людей.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: