Янукович звернувся до українців

янук
фото з відкритих джерел

Віктор Янукович написав звернення до українців та закликав країну прийняти нейтральний статус, розробити нову соціальну-економічну стратегію та захищати права людини та свободу слова.

Звернення оприлюднив прессекретар Януковича Юрій Кірасір.

«Наближаються чергові роковини трагічних подій, що відбулися в нашій країні майже 8 років тому. З цією датою знову виникає ключове питання, яке не знімається з порядку денного з моменту, коли мирна Україна припинила своє існування, ставши країною, що воює», — написав президент-втікач.

Він заявив, що новий формат переговорів щодо війни на Донбасі без Росії неможливий, а також, що Україна нібито зіпсувала взаємини з усіма державами, з якими ділить кордон та наголосив, що «необхідний негайний перехід до нової стратегії розвитку».

На думку експрезидента, нова стратегія має будуватися на трьох принципах: ухвалення нейтрального статусу нашої України, розробка нової стратегії соціально-економічного розвитку «при мінімальному залученні допомоги ззовні», порушення прав людини, справедливий незаангажований суд, свобода слова, боротьба з корупцією та «здобуття справедливості».

Нагадаємо, Віктор Янукович залишив Україну взимку 2014 року після Революції Гідності. У січні 2019 року в Україні його заочно засудили до 13 років ув’язнення. Януковича визнали винним у державній зраді, а також у пособництві у веденні агресивної війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: