Понад 80% учителів шкіл Львівщини мають принаймі одне щеплення від коронавірусу

IMG_8001-630x420
Фото з архіву редакції, ілюстративне

У понеділок, 22 листопада, майже 90% шкіл на Львівщині продовжили навчання в очному форматі, інші ж навчаються віддалено. 

У понеділок, 22 листопада, майже 90% шкіл на Львівщині продовжили навчання в очному форматі, інші ж навчаються віддалено.

Про це повідомили у департаменті освіти та науки облдержадміністрації.

Нагадуємо, що навчання у червоній зоні карантину можливе, якщо весь персонал на 100% є вакцинованим проти коронавірусу. Освітян, які досі не отримали щеплення, з 8 листопада відстороняють від роботи без збереження зарплатні.

За даними департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, двома дозами провакциновано 60,2% освітян, першу дозу отримали 81,8%.

Там також розповіли, що навчання школярів має відбуватися згідно із карантинними вимогами. Серед яких, зокрема, температурний скринінг учнів та вчителів, масковий режим, наявність місць для миття рук чи антисептиків.

«У разі виявлення співробітника з підвищеною температурою тіла понад 37,2 °С або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря. При появі підвищеної температури тіла понад 37,2 °С або ознак гострого респіраторного захворювання вдома, співробітник повідомляє свого безпосереднього керівника та не виходить на роботу, одночасно звертаючись за медичною допомогою», - йдеться в повідомленні.

Це стосується й школярів. Учні, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань ізолюються з відповідним інформуванням медичного працівника та батьків. Учні старше 12 років допускаються до навчання лише при наявності маски/респіратора, у тому числі виготовлені самостійно.

Після ізоляції виявленого хворого учня/працівника на COVID-19 забезпечити проведення провітрювання приміщень та позачергове проведення прибирання з використанням деззасобів.

У разі захворювання на COVID-19 працівника, який безпосередньо контактував з класом, перебуваючи у одному приміщенні понад 15 хвилин, забезпечити самоізоляцію в домашніх умовах усіх учнів класу в термін 14 днів. Скоротити час ізоляції можна за умови проведення обстеження на 5-7 день з використанням швидкого тесту на антиген коронавірусу або методом ПЛР на виявлення РНК коронавірусу при отриманні негативного результату та відсутності клінічних проявів хвороби.

У разі захворювання на COVID-19 учня, забезпечити самоізоляцію в домашніх умовах усіх учнів класу на термін 14 днів. Скоротити час ізоляції можна за умови проведення обстеження на 5-7 день з використанням швидкого тесту на антиген коронавірусу або методом ПЛР на виявлення РНК коронавірусу при отриманні негативного результату та відсутності клінічних проявів хвороби.

У разі захворювання на COVID-19 працівника, який безпосередньо контактував з усім персоналом школи – відсторонення від роботи двічі вакцинованих осіб не проводиться. За контактними встановлюється спостереження за станом здоров’я впродовж 14 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: