США планує збільшити військову допомогу Україні

am

Штати розглядають можливість розширення оборонної допомоги Україні та відрядження військових радників, аби запобігти новому російському вторгненню.

Як пише Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Ідеться, зокрема, про передачу Україні протитанкових ракетних комплексів і мінометів, систем ППО , а також частини військової техніки, яка раніше призначалася Афганістану.

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що США провели переговори з російськими офіційними особами стосовно України та російсько-американських відносин загалом.

Як зазначається, голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі в понеділок мав телефонну розмову з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

«Представники США також поділилися з українськими високопосадовцями доказами того, що Росія через ФСБ веде деструктивну діяльність всередині України, з метою викликати незадоволення адміністрацією президента Володимира Зеленського», - йдеться в публікації.

Окрім того, в контексті останніх провокацій Росії законодавці США підготували поправки до оборонного закону на 2022 рік.

Зокрема, поправка, запропонована головою комітету Сенату з міжнародних відносин Бобом Менендесом, передбачає «істотні нові санкції», які мають бути запроваджені Байденом проти високопосадовців Кремля включно з Путіним у разі посилення військової ескалації Росії проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: