Цього тижня у Львові можна буде безкоштовно перевіритись на ВІЛ та гепатит

sn

У Львові та Червонограді з 22 до 26 листопада можна пройти безкоштовне обстеження на ВІЛ і гепатит за допомогою швидкого тесту.

Працюватиме мобільна амбулаторія  організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ-СНІДом».

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

В Україні близько 30% хворих на ВІЛ не знають про свій позитивний ВІЛ-статус. Окрім того, понад 90% осіб, які живуть з гепатитом В і С, не знають про наявність у них цих хвороб.

«Чим пізніше виявлена захворювання, тим важче людину лікувати. Своєчасне обстеження та лікування ВІЛ-інфекції та гепатитів В і С також знижує імовірність подальшої передачі інфекції іншим», – розповів лікар-епідеміолог, завідувач відділу аналітики та супроводу медичних програм Львівського обласного центру медичної статистики Андрій Сороколіт.

Він також додав, що на Львівщині майже 2 800 людей хворі на ВІЛ і проходять  антиретровірусну терапію. Цього року лише у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні пролікували близько 80 хворих з хронічним гепатитом В і орієнтовно 300 хворих з вірусним гепатитом С.

Також безкоштовно здати тест на ВІЛ та на гепатити В і С можна у свого сімейного лікаря або в інфекціоніста у поліклініці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: