«Укрзалізниця» запустить поїзд із найдовшим маршрутом в Україні

zal
фото ілюстративне

Поїзд курсуватиме через Запоріжжя, Дніпро, Білу Церкву, Львів та Івано-Франківськ.

Про це повідомили у пресслужбі «Укрзалізниці».

«Укрзалізниця» з 12 грудня цього року запускає поїзд сполученням Маріуполь-Рахів, який матиме найдовший маршрут в Україні, протяжністю понад 1800 км. Поїзд курсуватиме зі сходу на захід через 12 областей.

Це найдовший маршрут Укрзалізниці: його загальна довжина – 1806 км. Це стільки ж, як між Івано-Франківськом і Афінами, столицею Греції. Маршрут поїзда фактично охоплює всю країну – проходить через Запоріжжя, Дніпро, Білу Церкву, Львів, Івано-Франківськ, єднає схід і захід. А це означає, що до Закарпаття можуть дістатися пасажири з різних куточків України. Кінцева зупинка маршруту розташована у найбільш високогірному місті України», – повідомили залізничники.

Поїзд матиме зупинки на станціях, з яких починаються маршрути до популярних туристичних місць – Яремче і Татарів (найближчі станції до комплексу «Буковель»), Ворохта (локація, де розташовані одразу два найвпізнаваніші віадуки України), Ясіня (найближчий населений пункт до високогірного лижного курорту «Драгобрат»), Кваси (місце старту пішохідних мандрівок карпатським масивом Ґорґани, до гірських вершин Говерла та Петрос) та Рахів.

На маршруті курсуватимуть нові пасажирські вагони виробництва «Крюківського вагонобудівного заводу», які закупили у цьому році. Відправка у перший рейс поїзда №5/6 Маріуполь-Рахів відбудеться 13 грудня о 8.08. Вартість квитків у плацкартному вагоні становить 417 грн, у купейному – 1137 грн, а у вагоні класу «люкс» – 2824 грн. Час в дорозі – 27,5 год.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: