Львівщина залишається в «червоній» зоні лише за одним показником

IMG_8319-696x464
Фото з архіву редакції, ілюстративне

На Львівщині перевищений лише один критерій, з тих, які визначають належність території до певної зони епіднебезпеки.

На Львівщині перевищений лише один критерій з тих, які визначають належність території до певної зони епіднебезпеки.

Про це під час брифінгу 24 листопада розповіла директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко. передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Згідно із критеріями, які визначені постановою Кабміну, Львівщина зараз перевищує лише один показник – це кількість людей з ознаками грипу, ГРЗ, та коронавірусу на 100 тисяч населення. За показниками заповненості ліжок, інтенсивності госпіталізації, відсотку позитивних ПЛР, завантаженості ліжок з киснем — Львівщина вийшла з критеріїі «червоної» зони. З одного боку, все добре. З іншого – треба враховувати погодні умови і недостатню кількість вакцинованих людей. Чекаємо на рішення державної комісії з ТЕБ і НС. Станом на сьогодні діють всі обмеження передбачені для «червоної» зони.  Показники останніх трьох днів є добрими, але ніхто не дасть гарантії, що завтра чи післязавтра все може змінитися. Чим більше ми зараз вживемо застережних заходів, поспостерігаємо і переконаємося, що ситуація стабілізувалася. Це буде краще ніж вивести область з червоної зони а потім побачити, що ситуація змінилася», - пояснила директорка центру.

Водночас кількість хворих у лікарнях наразі залишається високою.

«Ліжкова мережа ковідних закладів заповнена на 50%. Можна сказати, що в нас є відносна стабілізації епідеміологічної ситуації. Водночас, 2600 людей перебувають в лікарнях. З них 209 у реанімаціях, 83 – на апаратах ШВЛ.  Найбільше хворих в ЛШМД, виниківському госпіталі Центрі легеневого здоров’я, обласній інфекційній лікарні», - розповіла Наталія Іванченко.

За її словами, в області активно продовжується вакцинація. Понад 740 тисяч мешканців вже отримали дві дози вакцини.

«Сьогодні починає роботу ще один центр вакцинації – на вулиці Ощаркевича,4 в лічниці імені Шептицького.  Є категорія людей, для яких вакцинація досі пов’язана з чимось небезпечним. Там священнослужителі, які можуть підтримати таких людей. Де є віра – там нема страху. З 15.00 там розпочинається вакцинація для всіх охочих», - розповіла Наталія Іванченко.

У коментарі ІА Дивись infо, вона додала, що період відносної стабілізації потрібно використати для вакцинації, з огляду на поширення нового штаму «дельта+»

«Поки що особливих відмінностей у клінічному перебігу коронавірусу, порівняно з тим, що було місяць тому, наразі не спостерігається. Але особливість «дельта» штаму загалом і зокрема «дельта+» – це більша  заразність. Є ризик зараження більшої кількості незахищених людей. Це небезпечно, бо все ж залишається великий прошарок невакцинованих. Якщо велика кількість людей захворіє одночасно, то це призведе до різкого збільшення кількості госпіталізований та людей, що потребують кисню. Тому зараз, коли ми маємо відносну стабілізацію, важливо, щоб якомога більше людей захистилися і ми були готові до масового поширення штаму «дельта+. Зараз важко сказати, коли це буде. Можливо за місяць, а може за два», - розповіла Наталія Іванченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: