Здоров’я львів’ян: у мерії затвердили програму на три роки

IMG_3338-630x420
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Депутати Львівської міської ради погодили програму скринінгу, профілактики та ранньої діагностики захворювань «Здоров’я львів’ян» на 2022-2024 роки.

Програма передбачає впровадження ефективних програм скринінгу, профілактики та ранньої діагностики захворювань.

Метою програми визначено:

  • зниження смертності від серцево-судинних захворювань;
  • підвищення якості та ефективності первинної медико-санітарної допомоги;
  • забезпечення соціальної справедливості і прав громадян на охорону здоров’я;
  • зміцнення фізичного здоров’я населення та раннє виявлення захворювань, зокрема таких як гіпертонічна хвороба та інші серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, онкозахворювання, зокрема раку молочної залози, передміхурової залози та колоректального раку шляхом організації максимального охоплення мешканців міста профілактичними оглядами, скринінговими оглядами;
  • поширення стандартів здорового способу життя та профілактика захворювань, скерована на попередження, зниження ризику розвитку відхилень у стані здоров’я та захворювань, зменшення несприятливих наслідків захворювань та забезпечення доступу мешканців до якісних медичних послуг як передумова підвищення показників якості та тривалості життя.

Відтак, програмою передбачено:

  • забезпечення максимального охоплення мешканців скринінговими та профілактичними оглядами з метою раннього виявлення захворювань;
  • підвищення ефективності використання наявних кадрових, фінансових та матеріальних ресурсів охорони здоров’я;
  • забезпечення інформаційного висвітлення, пропаганди здорового способу життя як однієї з пріоритетних тем соціальної реклами, яка постійно оновлюється, з метою доведення до свідомості мешканців необхідності активного способу життя та занять спортом, дотримання правил гігієни, правильного харчування, подолання шкідливих звичок.

Крім цього, для поліпшення надання медичної допомоги у лікарнях Львівської МТГ буде премійовано 25 найкращих сімейних лікарів. Вони отримають по 20 тис грн.

Програма фінансуватиметься з міського бюджету Львова, її загальний обсяг становить 1,5 млн грн – по 500 тис грн на кожен рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: