Біля парку Погулянка збудуть житловий комплекс

8-11-TzOV-Kvadryha-4_Zelena-111.10-2048x1317

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво житлового комплексу  на вулиці Зеленій.  

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво житлового комплексу на вулиці Зеленій.

Зокрема, виконком видав ТзОВ «Квадрига-4» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку (секції №1, 2, 3, 4) з вбудованими приміщеннями громадського призначення, приміщеннями для тимчасового перебування дітей та підземними паркінгами на вул. Зеленій, 111 у Львові зі знесенням існуючих споруд, а також реконструкцію за рахунок надбудови лабораторно-камерального корпусу «А-4» під громадську будівлю.

Зараз на місці майбутнього кломплексу розташовані будівлі гуртожитка і лабораторно-камерального корпусу, які раніше належали НАК «Надра України», а пізніше були продані.

«Йдеться про нежитлову будівлю на вул. Зеленій, а також про інші будівлі, які розташовані позаду неї. Існуючий нежитловий об’єкт пропонується зберегти із нежитловою, офісною функцією, а також додати об’єм зверху для офісних приміщень і великий конференц-зал. Замість технічних будівель, пропонується сформувати об’єкти змішаного використання – знизу з комерцією, зверху – з житловими квартирами. Передбачене формування офісного подвір’я всередині та громадського простору, що виходить на вул. Зелену. Цим об’єктом передбачено для соціальних потреб приміщення денного перебування дітей в секції новозбудованого об’єму.

Так само до нас надійшов лист про те, що забудовники гарантують після завершення будівництва передачу 300 кв.м площі для потреб міста. В цій частині маємо бібліотеку №40, якій потрібні приміщення, і є позиція управління культури перенести туди філію міської бібліотеки», – пояснив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Виконком зобов'язав забудовника виділити приміщення для бібліотеки у першій черзі будівництва, зокрема у офісній будівлі.

Загалом, площа житлової забудови складатиме 2110 кв.м, а громадської – 779,8 кв.м. Приміщення для тимчасового перебування дітей становитиме 150 кв.м.

У житловому комплексі передбачене облаштування підземного контейнеру для збору сміття, майданчиків для дітей, 122 машиномісць для постійного зберігання авто та ще 22 машиномісця для тимчасового паркування.

Крім цього, на стіні будівлі лабораторно-камерального корпусу, яку планують перетворити на офісний центр, є художній елемент.

«На будівлі є один художній елемент на стіні, але вважаю, що він не є цінним. Пропоную доповнити рішення виконкому, вказавши, щоб забудовник при можливості зберіг її. Якщо це неможливо, то замінити цей мистецький об’єм, провести відповідний творчий конкурс», – заявив Антон Коломєйцев.

Площа земельної ділянки - 0,7107 га. Вона перебуває у комунальній власності та передбачена для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Ділянка належить до зони Ж-2 – зона малоповерхової квартирної житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району.

Максимальнй відсоток забудови ділянки - 44,92%. Гранична висота сплоруд - 25 м.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: