На Львівщині повністю вакцинована уже третина мешканців

IMG_6962-696x464

Станом на сьогодні на Львівщині 44% дорослого населення мають першу дозу щеплення та 33% – отримали дві дози, тобто є повністю вакциновані.

Про це під час брифінгу 26 листопада розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині Олег Когут.

За його словами, в області щодня роблять в середньому 20 тисяч щеплень від коронавірусу. Для цього працюють три десятки центрів масової вакцинації та понад сто пунктів щеплень.

«Нам необхідно виробити популяційний імунітет. Але темпи вакцинації на сьогодні дещо заповільні. Кількість вакцинованих – недостатня. Нам треба до нового року вакцинувати другою дозою, принаймні 50% населення а в першому кварталі наступного року  - вийти на 70% вакцинованих двома дозами, і хоча б 80% - однією. Це дасть можливість в певній мірі створити популяційний імунітет», - розповів Олег Когут.

Він наголосив, що на Львівщині немає перебоїв з забезпеченням вакцинами.

«Ми маємо вакцину «AstraZeneca» - приблизно 25 тисяч доз, «Coronavac» - близько 50 тисяч доз. Стабільно отримуємо вакцину «Pfizer». Цього тижня отримали перший транш – 49 тисяч доз, і очікуємо сьогодні — приблизно 29 тисяч доз. Останнім часом ми бачимо деяке нгерозуміння щодо вакцини «Moderna». Всі інші вакцини використовуються досить активно. Щоденно ми використовуємо орієнтовно 11-13 тисяч доз «Pfizer», і лише 1,5 тисяч вакцин «Moderna». Це така ж РНК=вакцина, як і «Pfizer». Це високоякісна вакцина і вона є в достатній кількості. Вона, як і інші вакцини не дає особливих побічних ефектів», - розповів Олег Когут.

За минулу добу щеплення від ковіду отримали 19 068 осіб (з них – 5 935 осіб отримали першу дозу вакцини, 13 133 – другу дозу). Вчора в області працювали 28 центрів вакцинації та 176 пунктів щеплення. Загалом на Львівщині станом на сьогодні проведено 1 544 498 щеплень (з них 665 167 - другою дозою): вакциною  «Covieshield»   – 38 403, «AstraZeneca» - 176 617, «Coronavac» - 430 405, «Pfizer» - 738 712, «Moderna» - 160 361.

Олег Когут додав, що 99% медиків вакциновані першою дозою, а близько 82% — двома.

Також він назвав епідситуацію в області стабільно високою.

«Я називаю ситуацію стабільно високою, оскільки щодня ми маємо різну кількість хворих. День на день не припадає. Позавчора було всього511 випадків, але вже за вчора маємо 850 хворих. Відповідно, збільшується і кількість госпіталізацій. Пацієнтів у реанімаціях та підключених до апаратів ШВЛ залишається стабільно багато. Щоденно це 200-210 осіб», – пояснив  Олег Когут.

Він також нагадав, що МОЗ поповнив перелік професій, де вакцинація є обов’язковою.

«Це працівники стратегічних підприємств, працівники підрозділів центральних органів виконавчої влади, соціального захисту, служб у справах дітей», - нагадав Олег Когут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: