Зеленський відповів, чи балотуватиметься на другий термін

зеленський
Володимир Зеленський. Фото: Микита Печеник

Нинішній президент України Володимир Зеленський заявив, що від суспільства залежить, чи болотуватиметься він на другий термін, а також це питання він обговорюватиме із родиною.

Нинішній президент України Володимир Зеленський заявив, що від суспільства залежить, чи балотуватиметься він на другий термін, а також це питання він обговорюватиме із родиною.

Про це він відповів журналістам на пресмарафоні, присвяченому екватору каденції, 26 листопада.

«Другий термін. Я точно не вирішую це питання, це буде вирішувати суспільство. Я не ухвалив це рішення. Воно не буде пов'язано з форматом майбутньої коаліції. Я не планую таку складну стратегію. Це буде пов'язано з підтримкою моєї особистості народом України та з рейтингами», - цитує главу держави «Громадське».

Зеленський додав: «Я виходжу на вулицю і розумію, як до мене ставляться. За щось люди дякують, за щось вказують на помилки. Якщо люди відкрито говоритимуть, що мене підтримують, тоді я буду думати: іти чи не іти на другий термін. Буду ухвалювати це рішення з сім'єю. У мене дорослі діти, вони страждають через мою професію. Моя донька у віці, коли їй потрібен простір і свобода, вона не хоче жити з охороною. Тому ухвалювати рішення про другий термін буде пізніше».

Щодо парламентських виборів 2023 року та президентські 2024-го він відповів:

«Є питання щодо тлумачення Конституції. Депутати звернуться до Конституційного Суду, якщо захочуть, і він відповість.  Я не буду боротися за владу, я борюся за Україну. За будівництво доріг, завершення війни. Але якщо силовий тиск буде на мене, щоб я раніше пішов — це виклик. Якщо так буде, то буде відповідь. Тоді я нікуди не піду, буду боротися до останнього».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: