Львівські поліцейські відкрили понад 200 кримінальних проваджень через підробку covid-сертифікатів

ковід-сертифікат
Фото з відкритих джерел.

Від початку року поліцейські Львівщини відкрили 232 кримінальні провадження за фактами використання підроблених свідоцтв про вакцинацію.

Майже у половині з них досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровано на розгляд суду, повідомляє Нацполіція.

Лише протягом минулого тижня правоохоронці відкрили 15 нових кримінальних проваджень.

Так, 24 листопада на пункті пропуску «Рава-Руська-Гребене» 36-річний житель Львівщини пред’явив міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби з ознаками підроблення.

Наступного дня, 25 листопада, підроблений сертифікат виявлено у 31-річного мешканця Львівської області, який повертався з Польщі через пункт пропуску «Смільниця-Кросценко».

А 27 листопада на пункті пропуску «Краковець» двоє мешканців Харківської області – 27-річний чоловік та 30-річна жінка – намагалися перетнути кордон, маючи підроблені сертифікати.

За всіма фактами дізнавачі територіальних підрозділів поліції Львівщини відкрили кримінальні провадження за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: