Справа про держзраду: адвокату Януковича відмовили у відводі суддів

янукович2
Фото: УНІАН

Верховний суд відмовив адвокату колишнього президента Віктора Януковича Андріані Фозекош у задоволенні її заяви щодо відводу колегії суддів ВС.

Верховний суд відмовив адвокату колишнього президента Віктора Януковича Андріані Фозекош у задоволенні її заяви щодо відводу колегії суддів ВС, які розглядають касаційні скарги на рішення судів двох інстанцій у справі про державну зраду Януковича.

Це рішення оголосив головуючий суддя ВС у цій справі Андрій Чистик, повідомляє Укрінформ.

«У задоволенні заяви – відмовити», - зазначив Чистик.

При розгляді цієї заяви колегія суддів уточнила, що, хоча під час розгляду цих касаційних скарг стадія розгляду заяв, зокрема, і заяв про відвід, вже була пройдена, але суд вирішив розглянути цю заяву про відвід, бо захист подавав її вперше, і ця заява, за словами суддів ВС, пов’язана з важливим питанням – довірою цій колегії.

Але після виходу із нарадчої кімнати ВС відмовив у задоволенні відводу.

Також головуючий суддя оголосив, що на адресу суду надійшли інші клопотання від Фозекош, у яких, зокрема, було зазначено прохання щодо вирішення питання про відкладення розгляду цього провадження.

Суд нагадав, що ці питання вже були предметом розгляду в цій справі, і що колегія суддів наразі знаходиться на стадії заслуховування доводів сторін, тож ці клопотання ВС залишив без розгляду.

Один із суддів колегії запитав адвокатів Януковича, чому їх підзахисний не вийшов на зв'язок. Адвокат Сердюк зазначив, що експрезидент має отримати для цього цифровий підпис.

«Це неправда. Ми вам надавали логін і адресу сервера для під’єднання до відеоконференцзв’язку. Ми не вимагаємо ніякого цифрового підпису для того, щоб він під'єднався до відеозв’язку», - сказав один із суддів ВС.

Потім суд оголосив про перехід до заслуховування доводів сторін по цих касаційних скаргах, і першими мають виступати захисники, бо вони подавали ці скарги.

Адвокат Януковича Ігор Федоренко заявив, що у них ще з одним захисником Януковича, Богданом Біленком, є ще одна заява про відвід цій колегії суддів ВС, щодо нібито «упередженості» суддів.

«У заяві, поданій від захисника Біленка про відвід суддів, які входять до складу колегії суддів, фактично порушуються питання, які були вже розглянуті судом у попередній заяві про відвід. Тому суд залишає дану заяву без розгляду», - поінформував Чистик.

Опісля суд усе ж таки перейшов до заслуховування доводів сторін щодо поданих захистом Януковича касаційних скарг на рішення судів двох попередніх інстанцій у справі про державну зраду.

Адвокат Юрій Рябовол, який раніше був одним із державних захисників Януковича, виступив першим, після нього почав виступати адвокат Олександр Байдик, який є платним захисником Януковича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: