Суд виправдав відомого догхантера

50e3d09-svyatogor690
Фото з відкритих джерел.

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Шевченківського райсуду, який виправдав догхантера Олексія Святогора, підозрюваного у жорстокому поводженні з тваринами.

Про це Українській правді повідомили у Київській міській прокуратурі.

Київський апеляційний суд вирішив залишити чинним рішення Шевченківського районного суду Києва, який у січні 2021 року виправдав догхантера.

У прокуратурі УП пояснили, що не можуть коментувати предметніше, адже наразі оголошено лише резулятивну частину рішення суду.

Після ознайомлення з текстом вироку прокуратурою буде вирішено питання щодо його оскарження у касаційному порядку

Чоловіка звинувачували за частинами 2 та 3 статті 300 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості).

Суд постановив виправдати Святогора «у зв’язку з недоведеністю, що в діях обвинуваченого є склад кримінальних правопорушень».

Суддя у рішенні зазначив, що репліки догхантера, які пропагують культ насильства і жорстокості щодо безпритульних тварин, є «усними творами». А за це у статтях, за якими його звинувачують, кримінальна відповідальність не передбачена.

Нагадаємо, 8 червня 2018 року стало відомо про затримання Святогора. Чоловік не раз відкрито заявляв, що вбиває бездомних собак.

Зазначалося, що Святогор вбиває чотирилапих не ховаючись. Виходячи на вулицю, він брав із собою отруєну їжу. Говорив – має право.

Зоозахисники зазначали, що діяльність Святогора та його спільників вже не обмежувалася одними вбивствами бездомних тварин – він вербував у свої лави психічно нестабільних людей та дітей, які вже вбивали не бездомних, а всіх поспіль.

У червні 2018 року активісти спіймали Святогора та доставили до Дніпровського відділення поліції. У поліції Святогору висунули підозру, але за кілька годин його відпустили. Причиною стало те, що свої злочини він скоїв надто давно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: